Arhivă | februarie, 2016

Tinerii vorbesc!

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

28 feb.

copMarţi, 1 martie 2016, de la ora 16:00, librăria reşiţeana Semn de Carte, str. Libertăţii 13, va fi gazda unui eveniment din sfera educaţiei non-formale sub egida Youth  Academy. Patru tineri frumoşi şi motivaţi: Daiana Ghita – Liceul Traian Vuia, Paul Cîrstea – Liceul Mircea Eliade, Struţă Larisa – Liceul Diaconovici Tietz şi Andrei Radu – Liceul Traian Lalescu vă aşteaptă la un pre-meeting al proiectului HOLA.

“Vă invităm la o nouă super ediție HOLA! Reșița!  Ești licean și vrei ceva nou? Ce ai zice de un workshop de dezvoltare personală? Aici descoperi prin învățarea non-formală, noi abilități de public speaking, comunicare alături de oameni de vârsta ta. Ce ai de câștigat? Oameni noi, experiență de neuitat care te va ajuta în viitor. Teme precum: Public Speaking, Team Work, Orientare în carieră, Fish philosophy, Autocunoaștere. Alege să fii diferit și ieși din zona ta de confort! Alatură-te nouă!” spun cei patru liceeni reşiţeni, invitându-ne să le fim alături. (mai mult…)

Și de DRAGOBETE iubim România!

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

25 feb.

copAsta e căciula mea!

Seara zilei de 24 februarie 2016 a adus la librăria reșițeană Semn de Carte copii, dascăli, părinți, bunici, tineri și mai puțini tineri, oameni împreună cu care, de Dragobete, am simțit românește. Și ne-am exprimat, prin cântec, forma cea mai complexă și particulară a sufletului omenesc, iubirea pentru neam și țara românească-  patriotismul- care implică, pe lângă respect, solidaritate, admirație, curaj, verticalitate, devotament, mândrie și cunoașterea, asumarea trecutului nostru, respectul pentru moșii și strămoșii noștri. Și mai ales, promovarea tradițiilor, obiceiurilor noastre moștenite, cunoașterea și recunoașterea adevaratelor valori, a personalitaților locale și naționale cu contribuții remarcabile la identitatea noastră națională. Pentru ca noi să fim recunoscuți, acceptați și respectați oriunde în lume. Și pentru a ne conferi rădăcini adânci. (mai mult…)

Asta e căciula mea!

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

22 feb.

 

asta e caciula meaCu drag, de Dragobete.

“Cu căciulile pe frunte/ Stăm de veacuri, ca un munte/ În curbura arcului Carpați/ Asta e căciula mea/  Şi o port cum se purta/ Că-i obicei din daci lăsat.”

Miercuri, 24 februarie 2016, orele 17:00, vă așteptăm la librăria Semn de Carte din Reșița, str. Libertății 13, la o întâlnire sub genericul ASTA E CĂCIULA MEA! să mărturisim, împreună, unul dintre cele mai nobile sentimente umane care ne conferă identitate: dragostea de neam și de țară. Sunteți așteptați ca, alături de copiii minunați din clasa a IV-a A de la Școala Gimnazială nr.7 coordonați de dascălul de vocație Cristina ARDELEANU, să cântăm, să  trăim împreună sentimentul inegalabil de patriotism cu tot ce implică el: respect, admirație, devotament, verticalitate, curaj, solidaritate, mândrie națională. Invitați speciali: copii de la Școala Gimnazială nr. 2 Reșița coordonați de Ozana Drăgila, Mariana Brebenariu și Elisaveta Vlăduț. (mai mult…)

LA MULŢI ANI!

Postat de în La multi ani! » 0 Comentarii

8 feb.

Astăzi, 8 februarie 2016,  maestrul SABIN PAUTZA, împlineşte 73 de ani.

Sabin-Pautza„Cetăţean de Onoare“ al Reşiţei şi judeţului Caraş-Severin numele său este sinonim cu dragostea pentru muzica de bună calitate şi performanţa în compoziţie, dovadă stând  numeroasele premii naţionale şi internaţionale.

Revenit după o carieră stralucită în SUA, SABIN PAUTZA a fost primit şi onorat, acasă la Reşiţa, aşa cum se cuvine. (mai mult…)