Arhivă | aprilie, 2011

Adolescenţii şi cartea

Postat de în Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

Adolescenţii şi cartea

18 apr.

Cartea e un dar pe care-l poţi deschide iar…şi iar….

A fost rândul elevilor  din clasa a VIII-a B, insoţiti de doamna dirigintă, prof. Simona Curescu, cea care predă matematica dar iubeşte şi literatura, să desfaşoare o activitate cuprinsă în amplul proiect de parteneriat semnat între Metarsis – activităţi şi servicii de cultură urbană şi artă contemporană şi  Şcoala cu clasele I-VIII nr. 8 din Reşiţa – “Cartea e un dar pe care-l poţi deschide iar…şi iar…”. Vineri, 16 aprilie 2011, la orele prânzului, adolescenţii au făcut o vizită librăriei Semn de Carte. (mai mult…)

Prietenii munţilor

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 3 Comentarii

Prietenii munţilor

15 apr.

La Reşiţa, indiferent pe ce stradă te afli şi în orice direcţie ai merge, în câteva minute eşti într-o pădure. Este afirmaţia decanului de vârstă al secţiei de Drumeţie a Asociaţiei Prietenii munţilor, Reşiţa – Muntele Semenic secţie ce întruneşte mai mult de 20 de persoane cu vârste cuprinse între 30 – 85 de ani. Se întâlnesc în fiecare duminică dimineaţa şi, indiferent de vreme, echipaţi corespunzător, străbat, cu pasul, trasee din jurul Reşiţei, ascultând legende, filmând sau fotografiind, socializând dar, mai ales, respirând aer de sanatate şi prietenie. (mai mult…)

Au vibrat corzile

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

Au vibrat corzile

14 apr.

În cadrul seriei  “Cum se face muzica” iniţiată de Filarmonica Banatul din Timişoara în parteneriat cu Metarsis prin librăria Semn de Carte din Reşiţa şi Societatea Română de Radiodifuziune prin Studioul Regional Radio Reşiţa s-au desfăşurat marţi, 12 aprilie 2011, la sala Lira a Liceului de Artă Sabin Păuţa două concerte explicative. (mai mult…)

Helmut Kulhanek, din nou acasa…

Postat de în Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

Helmut Kulhanek, din nou acasa…

8 apr.

“Construcţii hidrotehnice de avangardă în Banatul Montan. Baraje, canale, tuneluri, apeducte şi centrale electrice, capodopere tehnice în sud-estul Europei la începutul secolului al XX-lea” şi analogul “ Das Wasserkraft- und Holzschwemmsystem im Banater Bergland. Talsperren, Tunnels, Kanale und Kraftwerke zwischen Semenik und Reshitz – eine technische Meisterleistung in Sudosteuropa am Anfang des 20. Jahrhunderts” semnate Helmut Kulhamnek au fost lansate aseară, la librăria Semn de Carte din Reşiţa (mai mult…)

Pagina 1 din 212