Arhivă | martie, 2011

“Memoria Cuvintelor”

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

“Memoria Cuvintelor”

27 mart.

Povestea vorbei s-a materializat, joi 24 martie 2011, la librăria Semn de Carte din Reşiţa, unde a avut loc un eveniment deosebit: o aniversare cu lansare. Un senoir al radioului reşiţean, prof. dr. Vasile C. Ioniţă a prezentat prietenilor, colaboratorilor şi colegilor de-o viaţă volumul “Memoria Cuvintelor”, chiar de ziua sa de naştere. (mai mult…)

„Lumea noastră”

Postat de în Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

„Lumea noastră”

19 mart.

Laureată doi ani consecutiv la Concursul Naţional al Revistelor Şcolare, “Lumea noastră” – cea a elevilor de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 7 din Reşiţa a fost prezentată publicului iubitor de cultură prin lansarea, joi 17 martie 2011, al celui de al nouăsprezecelea număr la librăria Semn de Carte. Echipa redacţională: Maria Avram, Adrian Roată, Claudia Savin, Cristi Preda, Răzvan Negrilă, Dragos Corcan, Adreea Gavrilescu, Bianca Semeniuc, Alexandru Ienea, Andreea Avram, Codruţa Goagă, Glogoviceanu Ami, Gogoşeanu Oana, Larisa Bărăscu, Alexandru Haţegan, Darian Fenyeş şi Laura Constantinescu, coordonaţi de institutor Cristina Ardeleanu ne-au dezvăluit, într-adevar, o lume minunată a copilăriei, candidă, creativă şi inventivă, curioasă şi preocupată de ce se întamplă în jur, de cultura şi istoria Banatului Montan- locul în care s-au născut şi se formează aceşti mununaţi copii. (mai mult…)

Blues de Timişoara – jam-session cu îngerii

Postat de în Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

Blues de Timişoara –  jam-session cu îngerii

11 mart.

“Cineva trebuia să rămână să spună povestea”

“Eu, un ungur, căntam cu nemţii o piesă pe ritm american dar cu nume franţuzesc, pe scena unui liceu din România care, la vremea aceea,  era  curăţată cultural de Uniunea Sovietică”  este un fragment din Blues de Timişoara- o autobiografie Bela Kamocsa, volum lansat la librăria Semn de Carte la iniţiativa Asociaţiei Culturale “Allma” (All is Music Associates) din Timişoara. Prezenţei la  Reşiţa a timişorenilor Tinu Pârvulescu –nepotul lui Bela Kamocsa (1944-2010) , cel care l-a provocat pe muzician la mărturisiri şi sub îngrijirea căruia a aparut autobiografia, a scriitorului Viorel Marineasa, a vice-preşedintei Allma -Carmen Bayer si  a Silviei Takacs- p.r. Allma- s-au alăturat, firesc, din Reşiţa, scriitorul Nicolae Sârbu si criticul de artă Ada Cruceanu. (mai mult…)

Semn de Carte

Postat de în Articole apărute în presă » 4 Comentarii

Semn de Carte

10 mart.

Interviu cu Camelia Duca, director al Librăriei „Semn de Carte” din Reşiţa

Deşi nu a trecut încă un an de când a fost deschisă, Librăria Semn de carte din Reşiţa a reuşit să se impună rapid în peisajul lo­cal drept un loc al confluenţelor cul­turale. Unii s-au întrebat dacă acesta este rolul unei librării, că ei ştiau că e un loc în care se comercializează cărţi. Alţii au răs­puns că dacă tot se vinde greu car­tea, de ce nu s-ar putea dis­cu­ta despre asta, sau despre alt­ceva, la faţa locului. Ideea unei li­brării „mai altfel” a fost privită cu scep­ticism şi nici în prezent u­nora nu le e prea clar de ce se fac aici lansări de carte, seri de mu­zică şi poezie, proiecţii de fil­me sau vernisaje de pictură. Şi aceasta nu accidental ci pro­gramatic, săptămână de săp­tă­mână, uneori chiar mai des, sub auspiciile „Metarsis, activităţi şi servicii de cultură urbană şi artă contemporană“. Cea mai recentă manifestare a avut loc luni, 7 mar­tie, când a fost lansat volumul „Bela Kamocsa – Blues de Ti­mişoara – O autobiografie“ şi în ca­drul căreia a putut fi vizionat şi fil­mul „Boema de Timişoara“. Cu pu­ţin timp înaintea eve­ni­men­tului, am purtat următorul dia­log cu organizatoarea acestuia: (mai mult…)

Pagina 1 din 212