Ultima oră: carte, teatru, muzică

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

Ultima oră: carte, teatru,  muzică

9 apr.

Şcoala altfel

Vineri, 6 aprilie 2012, a fost ultima zi din săptămâna “Şcoala altfel”. Seria manifestărilor organizate la librăria Semn de Carte s-a încheiat în forţă. Începând cu ora 9:00 am primit vizita claselor a V-a A, coordonator doamna profesor Petronela Nicoară şi a V-a C, coordonator doamna profesor Gertrude Steiner de la Colegiul Naţional Traian Lalescu, în proiectul “Cartea e un dar pe care-l poţi deschide iar… şi iar…”  Alegerea unei cărţi pentru colegul de clasă pe care l-au tras la sorţi s-a dovedit a fi destul de dificilă dar, “după lupte seculare” –cum ar spune Caragiale- fiecare a găsit darul potrivit. Gândurile către colegul de clasă au fost scrise în ceainăria librăriei iar cărţile au fost dăruite însoţite de cuvinte atent alese şi rostite cu emoţie. Un moment special a fost acela în care elevii clasei a V-a C au dăruit o carte dirigintei- doamna Gertrude Steiner.

De la ora 10:30 la Semn de Carte au sosit copiii din a III-a A de la Şcoala nr. 2 însoţiţi de doamna profesor Elisabeta Vlăduţ. Fiind în anul Caragiale, elevii au citit pe roluri “D-l Goe” (protagonist principal Vlad Dorogy), au prezentat dramatizarea “Prostia omenească”  de Ion Creanga şi un fragment din “Recreaţia Mare” de Mircea Sântimbreanu (cu Alex Bîrla în rol principal). Surpriză placută au fost cele doua “Poveşti din vis”  scrise cu talent şi citite cu emoţie de Mădălina Boloca şi Maria Dumitru. Au fost spectatori şcolarii mari de la Colegiul Naţional Traian Lalescu, clasa aVII-a A, însoţiţi de profesor Gina Şerban, câţiva dintre ei elevi în ciclul primar  ai prof. Elisabeta Vlădut, întâlnirea fiind prilej de bucurie. Veniţi la Semn de Carte să bea un ceai au ascultat  mini-concertul de pian al colegului lor Adrian Diaconescu, prieten mai vechi al librăriei, pentru care instrumentul nu are prea multe secrte. Ascultat de toţi elevii prezenţi, mari şi mici şi aplaudat la scenă deschisă a promis să revină cât de curând.

Librăria Semn de Carte a primit, tot vineri, în timpul manifestărilor, vizita elevilor mici de la Şcoala din localitatea Târnova. Însoţiţi de doamna învăţător Alina Kiss, aflaţi în vizită la Reşiţa n-au putut trece pe lângă  librărie fără să intre în lumea fascinantă a cărţilor.

Şi uite aşa vineri, în ultima zi de “Şcoală altfel”,  la Semn de Carte s-au întâlnit literatura, teatrul şi muzică.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...