Revista „Lumea noastră”

Postat de în Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

Revista „Lumea noastră”

28 ian.

Vineri, 27 ianuarie 2012, a avut loc la Librăria „Semn de carte” lansarea numărului 22 al revistei Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 7 Reşiţa, „Lumea noastră”. De 6 ani, „Lumea noastră” îi introduce pe cititorii ei într-un cadru al copilăriei şi al şcolii. Prin rubricile ei permanente, revista se axează, în primul rând, pe activităţile pe care elevii Şcolii 7 le derulează într-un interval bine stabilit, curpins între două apariţii editoriale. Gânduri, idei, opinii, puncte de vedere pornite din suflete de copil spre un univers în care ei cresc, se dezvoltă şi pe care, la un moment dat, îl vor părăsi.  
La „Semn de carte” au fost prezenţi membrii echipei redacţionale, care şi-au prezentat revista pagină cu pagină. Au fost prezenţi şi alţi copii din şcoală, însoţiţi de dascălii care sprijină realizarea acestei publicaţii. Revista oglindeşte şcoala, cu elevii şi cu dascălii ei, ca urmare redactorii iau „Pulsul şcolii” la fiecare număr nou. De data aceasta aflăm „cine ne învaţă limba şi literatura română” într-un material despre prof. Andreea Peica, găsim un „portret” al prof. Florentina Puşu, aflăm că dascălii de sport au fost premiaţi la nivel judeţean. Citim despre elevii buni, despre rezultate deosebite, ne mândim cu ei – numărul 22 al revistei ne-o prezintă pe Oana Gogoşeanu din clasa a VI-a B, desemnată drept cel mai bun elev al şcolii în anul şcolar trecut.
Micii jurnalişti se pot mândri cu două interviuri luate unor oameni se seamă din afara şcolii. Codruţa Goagă a avut bucuria să discute cu interpretul de muzică folk Ducu Bertzi, prezent în Reşiţa în luna decembrie a anului care tocmai s-a încheiat. Recent desemnat cetăţean de onoare al judeţului, Coco Galescu oferă un interviu revistei noastre prin Ami Glogovicean, interviu care prezintă performanţa de a atinge Polul Sud pe schiuri în luna decembrie a anului trecut. Totodată, participantă la tabăra de schi organizată de Clubul Montan Caransebeş, aceeaşi Ami Glogovicean transmite cititorilor revistei dragostea pentru munte şi îndemnul de a practica schiul. „Aventură şi distracţie” – astfel caracterizează tabăra de schi şi cel mai mic elev prezent la lansare, Sara Poenariu din clasa a III-a.
Alături de noi la „Semn de carte” au fost alţi reprezentanţi ai muntelui din Banat, apropiaţi sufleteşte de copii şi de şcoala noastră. Este vorba de „Prietenii Munţilor” Adi Petrica şi Helmuth Krubl, parteneri  de-o viaţă cu cel care a fost prof. Gheorghe Bologa,  plecat de câteva zile în ceruri. Cei doi au prezentat activităţile Asociaţiei „Prietenii Munţilor”, concretizate în ateliere de schi pe Semenic, cicloturism, drumeţii şi ne-au lansat invitaţia să participăm la concursurile de schi care vor urma în această iarnă. Cu un an în urmă, la lansare ediţiei de iarnă a revistei, în acealaşi loc, Ghiţu Bologa era alături de noi, bucurându-se să ne îndrume spre munte, povestindu-ne cu mare drag de taberele de schi de pe Semenic şi făcând, totodată, o mulţime de planuri de viitor… Nu le va duce la sfârşit, dar, în amintirea lui, vom da curs invitaţiei de a urca pe munte cât de des putem, sperând că acolo,  sus, va fi fericit văzând că  i-am urmat sfaturile.  
Camelia şi Lucian Duca au fost gazde primitoare, iar noi revenim cu mult drag la „Semn de carte” ori de câte ori avem ocazia. Este un loc iubit de redactorii revistei „Lumea noastră” – Daiana Liţă, Ami Glogovicean, Oana Gogoşeanu, Alexandra Haţegan, Larisa Bărăscu, Maria Sorca, Ana Roşca, Codruţa Goagă, Andreea Avram, Andreea Gavrilescu, Bianca Semeniuc, Dragoş Corcan – copii deosebiţi care reuşesc să pună pe hârtie scene din copilăria lor şi a altor copii care învaţă la Şcoala 7. Sunt copii care scriu  cu pasiune şi cu plăcere. Meritul lor este acela de a crea o lume, de a oglindi o lume şi de a invita pe toţi cei care citesc revista în acea lume frumoasă a copilăriei pe care unii o trăiesc şi în care alţii se regăsesc la orice vârstă! (Profesor învăţământ primar Cristina Ardeleanu)

Un comentariu la “Revista „Lumea noastră””

  1. Laura 13. apr., 2012 at 17:26 #

    cool!

Lasă un comentariu...