Arhivă | decembrie, 2020

FISP VII 2020, la final

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

19 dec.

Fil ARADZiua Internațională a Solidarității. Dar din Dar se face Rai.

Am ajuns la finalul celei de-a VII-a ediții a Festivalului Internațional Sabin PAUTZA, Reșița, octombrie-decembrie 2020. Obiectivul propus, cel de-al onora pe Maestru la 77 de ani prin 7 evenimente desfășurate în 7 locații diferite în 7 zile diferite a fost atins. Duminică, 20 decembrie 2020, oră 17:00, în curtea Muzeului Banatului Montan vom marca închiderea FISP VII printr-un concert de colinde înregistrat si proiectat pe ecran, susținut de Corul Academic al Filarmonicii de Stat din Arad, dirijor Daniel RĂDOIAȘ. Data nu a fost aleasă întamplător, 20 decembrie fiind Ziua Internațională a Solidarității Umane, solidaritate de care avem nevoie, azi, mai mult ca oricând, pentru a putea trece cu bine aceste vremuri pandemice. (mai mult…)

FISP VII, 2020

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

18 dec.

FESTIVALUL INTERNAȚIOANAL SABIN PAUTZA, ed. a VII-a, 77-7-7, Reșița, octombrie- decembrie 2020

umorul in jazz”Mă simt fericit ori de câte ori pot să mă ridic asupra unui obstacol” L.v. Beethoven
Sabin PAUTZA, ÎNVINGĂTOR PRIN UMOR.
Vineri, 18 decembrie 2020, ora 20:00, în studiourile televiziunii BANAT TV și on line, va avea loc un nou eveniment din cadrul FISP VII, cuprins în cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional Sabin PAUTZA, Reșița, 2020.
Ora 20:00. Expo on line WE ARE WAR- Bogdan PIPERIU Tuttlingen (Germania) Banat TV,
Conturi FB: Banat TV, metarsis, bogdan piperiu, camelia duca, lucian duca
În vremuri pandemice, când nimic nu e predictibil, ducem, toți, un război crunt cu un dușman invizibil- COVID 19. Furioși, speriați, frustrați, indurerați, triști, nedumeriți, revoltați, nu ne mai îmbrățișăm- păstrăm distanța, nu ne mai strângem mâinile- de dăm pumnii sau picioarele (ironic, nu?), nu suntem ÎMPREUNĂ în aniversări, botezuri, nunți, nici măcar la înmormântări- ci tot mai singuri, mai distanțați devenind distanți. În conceptul artistic semnat Bogdan- PIPERIU WE ARE WAR, F*CK YOUR WAR- mă regăsesc, azi, soldat. Într-un război purtat în timp de pace. Cu un virus parșiv care ne-a dat peste cap viața, transpunându-mă în stare de urgență și alertă maximă. Am plâns pentru victime, m-am bucurat pentru cei scăpați, tremur și mă rog pentru cei aflați în suferință și continui să sper în cât mai mulți învingători. Cred cu tărie că Sabin PAUTZA, cu umorui-i caracteristic, va sfida COVID-19, (F*CK COVID) și se va ridica deasupra oricărui obstacol. Așa cum îl cunoaștem, va fi ÎNVINGĂTOR! (Camelia DUCA).

(mai mult…)

FISP VII, 2020

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

17 dec.

Sabin PAUTZA și folclorul.

I RaczJozsef RACZ, saxofon sopran

Vineri, 18 decembrie 2020, ora 16:00, vă invităm la un recital on line susținut de prof. Joszef RACZ- saxofon sopran acompaniat de un virtuoz al acordeonului din Banat: Cristian Paul IANOȘIGĂ. Folclorul- filon de inspirație pentru muzicieni de elită, l-a inspirat pe Sabin PAUTZA în creația sa, Maestrul fiind îndrumător avizat și susținător fervent al autenticității acestui gen. Tânărul Ioji RACZ – un nume care, cu certitudine, va confirma în timp, se bucură de susținerea Maestrului. ” Rar mi-a fost dat să ascult un muzician atât de autentic, un talent înăscut, un suflător care să ducă două fraze  muzicale dintr-o singură respirație” spunea, în FISP VI Sabin PAUTZA despre tînărul Jozsef RACZ.

Recitalul va putea fi urmărit pe contul de Facebook, Libraria Semn de Carte si YouTube, librariasemndecarte (mai mult…)

FISP VII, Reșița, octombrie- decembrie 2020

Postat de în Anunțuri evenimente » 1 Comentariu

17 dec.

Daria TUDOR ( Germania),  pian – Marele Premiu FISP II, 2015

Oradea_ micRecital on line. In program: Johannes Brahms, Shostakovich, Paladi  https://youtu.be/rlWyfRmgyT0

“…fără niciun dubiu va fi o pianistă de primă clasă. În ciuda tinereţii, interpretarea sa relevă o personalitate puternică care reuşeşte să transmită, cu convingere, adevărate emoţii muzicale. În plus, ea atrage imediat atenţia prin extraordinara tehnică pianistică şi putinţa de a aborda cu usurinţă orice tip de repertoriu, inteligenţă şi deschidere vie  spre formare şi instruire… .” –  prof. Pascal Devoyon (“Universität der Künste” – UdK, Berlin) / 2014

“…  Are vocaţie artistică, ştie ce îşi doreşte în tot ceea ce face şi îşi construieşte personalitatea cu perseverenţă …” – prof.univ.dr. Şerban – Dimitrie Soreanu (Universitatea Naţională de Muzică, Bucureşti) / 2012 (mai mult…)

Pagina 1 din 212