Arhivă | iulie, 2019

Schimbarea ești TU

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

18 iul.

copAvram IANCU, la Reșița

Joi, 25 iulie 2019, ora 18:00, librăria reșițeană ”Semn de Carte”, str. Libertății 13, îl va avea ca oaspete pe Avram IANCU-  „Man of the Year” 2017, distincție acordată de World Open Water Swimming Association din SUA  ca recunoaștere a performanțelor excepționale. IANCU Avram este primul român care a reuşit să traverseze Canalul Mânecii, având doar slip şi cască (august 2016- 18 ore), a parcurs înot Dunărea de la izvoare la vărsare (2017, 2860 km, fără costum de neopren), a traversat înot Marea Neagră (de la Sulina la Istambul)  și Strâmtoarea Bosfor (2018, 680 km.)  și experiența celui mai dur maraton din lume ”6633 Arctic Ultra” (618 km. 2019, locul al III-lea) bibliotecarul hunedorean Avram IANCU (43 ani) își descrie experiențele în volumul ”Schimbarea ești TU” pe care-l vom lansa, joi, La Reșița. (mai mult…)

3 iulie 2019

Postat de în Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

10 iul.

“În așteptarea luminii”. Dan D.Farcaș

Dan D Farcas_015Stabilt în capitală, Dan D. FARCAȘ revine, anual, acasă. Întîmplător sau nu, într-un timp al redefinirii identitare culturale a orașului de pa Bârzava, în 3 iulie 2019- dată de referință pentru Reșița, Dan D. FARCAȘ a prezentat, la librăria Semn de Carte volumul  În așteptarea luminii (ed.Tim).

„Din porunca Augustei Therezia, sub îngrijirea lui Muller şi Redanger s-a ridicat acest furnal”- se află inscripţionat pe o placă menită să amintească, în timp, despre un eveniment căruia oraşul Reșița îi datorează existenţa. La 3 iulie 1771 au fost puse în funcţiune primele furnale: Josephus şi Franciscus, așezarea dezvoltându-se și definindu-se identitar, în timp, prin industriile siderurgică și constructoare de mașini. “Cetatea de Foc”-  Reșița, traiește în fiecare din noi. Unii ne-am nascut aici, alții- în numar considerabil- am fost aduși și am rămas,  fiecare dintre noi fiind adânc amprentați de focul aprins acum 248 de ani. Și indiferent unde suntem, aici sau dincolo, mai aproape sau mai departe, purtăm arsura dorului, nostalgia funicularului și a clocotului de viață. „Cele două furnale aveau la vremea respectivă zece metri înălţime şi, de-a lungul timpului, au suferit intervenţii tehnologice, absolut necesare. Ceea ce este important, însă, pentru toată lumea, în special pentru Europa, e faptul că furnalele au rezistat şi rezistă şi cuptorul cu arc voltaic, pe aceeaşi vatră, ceea ce înseamnă un sit special, pentru care Reşiţa ar fi meritat să fie protejată UNESCO, pentru că aşa ceva, adică sit în sit, nu se mai găseşte“, a specificat dr.fil. Ada D. Cruceanu, fost director al Direcției pentru Cultură și Patrimoniu Caraș-Severin la sărbătoarea celor 248 de ani, eveniment organizat la Centrul Cultural ”Alexander Tietz” al Forumului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin, remarcă demnă de reținut mai ales de autoritățile îndrituite să acționeze în acest sens. (mai mult…)

Dan D. FARCAȘ, acasă

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

1 iul.

cop1În așteptarea luminii

Miercuri, 3 iulie 2019, ora 17:30, libraria reșițeană Semn de Carte,  str. Libertății 13, vă invită la o nouă întâlnire cu renumitul doctor  în  matematici, informatician, scriitor, cercetător al fenomenului Obiecte Zburătoare Neindentificate și al civilizațiilor extraterestre, Dan D. FARCAȘ. Reșițean la origini, stabilit de ani buni în capitală, revine, anual, acasă. De această dată cu proză scurtă, un volum despre memorie, credință, adevăr, iubire, infinit: ”În așteptarea luminii”. (mai mult…)