“Dorothy şi prietenii” din Reşiţa şi Bocşa

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

4 mai

Poate cea mai îndrăgită poveste fantastică a copilăriei – Vrăjitorul din Oz (The Wonderful Wizard of Oz) de Lyman Frank Baum (volum apărut în 17 mai 1900 la Chicago) a fost prezentată  la  Reșița miercuri, 30 aprilie 2014, orele 10:30, în sala Cinematografului Dacia- “luată cu asalt” de copii mici şi mari dornici să pătrundă în lumea magică a teatrului muzical. Dorothy Gale- fetița orfană crescută la ferma unchiului său Henry și a mătușii Em- interpretată de Cristina Vlaicu, Sperietoarea de Ciori (care-şi doreşte minte să gândească)- interpretată de Cosmina Şerban, Omul de Tinichea (care-şi doreşte inimă să iubească)- interpretat de Cristian Kovacs, Leul uriaş dar laş (care-şi doreşte curaj)- interpretat de Marilena Tiber Chircă şi reşiţeanca Ana Maria Stănoia în rol dublu Zâna şi Vrăjitoarea, Vocea Vrăjitorului Oz- Octavian Vlaicu (tot el semnând şi regia artistică), într-un cuvânt magica lume a poveştii  pantofiorilor fermecaţi, o lume fantastică, un Oraş de Smarald, maimuţe zburătoare, lumini orbitoare, un curcubeu…. şi Compania “Fascinaţia Sunetului”. Undeva, de-asupra curcubeului, păsările albastre zboară, visele devin realitate, stelele sunt asa de aproape iar norii- departe…acolo este o lume minunata.

O minunată poveste cântată despre curaj, prietenie, bunătate şi iubire.

Păcat că, în aceeaşi zi, la Bocşa, de la orele 12:30. în Casa de Cultură Orăşenească, n-au venit decat 35 de copii să vadă minunatul teatru-muzical “Dorothy şi prietenii”.

Spectacolul care a adus teatrul muzical- în fața publicului reșițean a fost organizat de Societatea pentru Cultură Metarsis și librăria Semn de Carte în parteneriat cu Primăria Reșița iar la Bocşa cu sprijinul Primăriei Bocşa, al Consiliului local Bocşa şi al Casei Orăşeneşti de Cultură Bocşa.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...