Expozitie- Robert Stolz

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

24 aug.

copForumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin, Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor din Reşiţa şi Societatea pentru Cultură „Metarsis” au deosebita onoare de a invita pe cei interesaţi la vernisajul expoziţiei organizate cu prilejul aniversării ultimului mare compozitor de muzică de operetă al Vienei, Robert Stolz, de la a cărui naştere se împlinesc la 25 august 135 de ani.

Pentru acest mare compozitor vienez, etnicii germani din Banatul Montan au avut o inimă deschisă şi un deosebit respect, muzica lui fiind cântată pe toate scenele culturale ale etniei germane din Banatul Montan, atât în timpul vieţii sale (1880 – 1975), cât şi după moarte, până în zilele noastre.

Expoziţia dedicată compozitorului Robert Stolz este organizată cu sprijinul Guvernului Landului Stiria din Austria, cu cel al lui Hans Stolz, nepotul compozitorului, şi cu cel al dr. Herwig Brandstetter, membru de onoare al Asociaţiei Germane de Cultură şi Educaţie a Adulţilor din Reşiţa, ultimii doi fiind din Graz, capitala Landului Stiria, Austria. După vernisaj va avea loc un program cultural în cadrul căruia se vor audia piese compuse de Robert Stolz.

Programul din data de 25 august se va desfăşura începând cu ora 18,00 la Librăria „Semn de Carte“ din Reşiţa.

Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa va marca împlinirea a 135 de ani de la naşterea lui Robert Stolz printr-un plic filatelic ocazional şi o ştampilă adecvată. (Erwin Josef Ţigla)

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...