Seară de neuitat

Postat de în Despre evenimente derulate » 3 Comentarii

24 iun.

Muzica comunitatilor_ copMuzica Comunităților

“A cânta este, cu adevărat, un alt mod de a respira”. Rainer Maria Rilke

Banatul multietnic, multiconfesional și multicultural a fost și este un spațiu caracterizat prin diversitate și bună vecinatate aici coabitând, de secole, aproximativ douazeci de etnii și grupuri etnice aparținând a peste 10 confesiuni.

Contactele interumane au jucat un rol extraordinar în crearea unui spațiu al toleranței și interculturalității, dând Banatului o identitate bine definită. Aici, în Banatul Montan, ca de altfel în toată România, germanii au adus și mai aduc înca, în conștiința colectivă, disciplina, rigoarea și respectul pentru lucrul bine facut.

Nu întâmplător seria de concerte inițiată de Asociatia  Klavier Art din capitală a fost susținută de Ambasada Germaniei la București dorind, după cum a afirmat luni, 22 iunie 2015 în deschiderea Concertului de la Reșița, președintele Forumului Democrat al Germanilor din Banatul Montan, dl. Erwin Josef Țigla, să ofere tuturor melomanilor contactul direct cu muzica de bună calitate scrisă de compozitori de etnii diferite dar uniți prin spații geo culturale.

Muzica comunitatilor_ 055 Muzica comunitatilor_ 038 Muzica comunitatilor_ 027 Muzica comunitatilor_ 023 Muzica comunitatilor_ 066Recitalul de luni,  22 iunie 2015, al treilea din proiectul Muzica Comunitaților a adus în sala LIRA a Liceului de Arte Sabin Păutza din Reșița un public cu adevărat îndrăgostit de muzica bună, melomanii reșițeni întâmpinându-i cu căldură pe protagoniști: IOANA RALUCA VOICU ARNAUȚOIU- vioară, MANUELA GIOSA- pian, CORINA RADUCANU și EUGEN DUMITRESCU pian la 4 mâini.

Muzica comunitatilor_ 153 Muzica comunitatilor_ 079 Muzica comunitatilor_ 095 Muzica comunitatilor_ 118 Muzica comunitatilor_ 135Cu un program extrem de bine ales din care au făcut parte lucrări semnate: Carl GOLDMARK, Ignacsy Jan PADEREWSKI, Max REGER, Bela BARTOK, Lazare SAMINSKY, Erno DOHNANYI, Georgy Sandor LIGETI, Leon Klepper, Fazil SAY si regretatul compozitor lugojan, prieten bun si locuitor multi ani al Reșiței Walter Michael KLEPPER, cu o prezentare succintă susținută de conf.univ.dr. Ioana Raluca VOICU-ARNAUȚOIU, cu o primă audiție absolută pentru România: Wintermorgen in Istambul  a tânărului muzician aflat în plină asccensiune Fazil SAY, evenimentul a fost unul notabil, de neratat.

Trackbacks and Pingbacks

  1. Muzica Comunitatilor | RememberEnescu's Blog - 27. iun., 2015

    […] http://semndecarte.metarsis.ro/?p=9053 […]

  2. Muzica Comunităţilor | UZPR CARAS SEVERIN - 25. iun., 2015

    […] (citeste mai mult…) […]

  3. Muzica Comunităților | UZPR CARAS SEVERIN - 25. iun., 2015

    […] Banatul multietnic, multiconfesional și multicultural a fost și este un spațiu caracterizat prin diversitate și bună vecinatate aici coabitând, de secole, aproximativ douazeci de etnii și grupuri etnice aparținând a peste 10 confesiuni. Contactele interumane au jucat un rol extraordinar în crearea unui spațiu al toleranței și interculturalității, dând Banatului o identitate bine definită. Aici, în Banatul Montan, ca de altfel în toată România, germanii au adus și mai aduc înca, în conștiința colectivă, disciplina, rigoarea și respectul pentru lucrul bine facut. Nu întâmplător seria de concerte inițiată de Asociatia  Klavier Art din capitală a fost susținută de Ambasada Germaniei la București dorind, după cum a afirmat luni, 22 iunie 2015 în deschiderea Concertului de la Reșița, președintele Forumului Democrat al Germanilor din Banatul Montan, dl. Erwin Josef Țigla, să ofere tuturor melomanilor contactul direct cu muzica de bună calitate scrisă de compozitori de etnii diferite dar uniți prin spații geo culturale. Recitalul de luni,  22 iunie 2015, al treilea din proiectul Muzica Comunitaților a adus în sala LIRA a Liceului de Arte Sabin Păutza din Reșița un public cu adevărat îndrăgostit de muzica bună, melomanii reșițeni întâmpinându-i cu căldură pe protagoniști: IOANA RALUCA VOICU ARNAUȚOIU- vioară, MANUELA GIOSA- pian, CORINA RADUCANU și EUGEN DUMITRESCU pian la 4 mâini.   (citeste mai mult…) […]

Lasă un comentariu...