CHEILE NEREI. SUPERLATIVE MONTANE

Postat de în Anunțuri evenimente » 1 Comentariu

16 iun.

Prof. Marius Terchilă 

Marți, 17 iunie 2014, orele 17:00, la librăria Semn de Carte din Reșița, str. Libertății 13, profesorul timișorean MARIUS TERCHILĂ va aduce publicului iubitor de drumeții și îndrăgostit de MUNTE un nou volum din colecția “Pe poteci de munte”: CHEILE NEREI. SUPERLATIVE MONTANE. Cu un cuprins generos în care vom găsi trasee actualizate- rezultatul parcurgerii a 300 km pe poteci de munte în perioada 12 iulie –  8 septembrie 2013, cartea pune la dispoziția drumeților itinerarii vechi și noi din acest colț de rai: traseul de creastă CĂLIMANI, Rezervația 12 APOSTOLI – CĂLIMANI; celebrele vârfuri din Valea Cernei: PIATRA ALBĂ (aventură), VÂRFUL LUI STAN, misterioasa ARJANA, VLAȘCU MARE (traseu nou, în premieră); cascada BIGĂR – conform Internet e pe locul 1 ca frumusețe, armonie în topul cascadelor din lume; izbucul CERNEI – cel mai puternic izvor carstic din țară; ascensiunea pe vârful GIUMALĂU; cucerirea vârfurilor PELEAGA și PĂPUȘA din Munții RETEZAT.

Promoterul turistic, cel mai longeviv realizator de emisiuni radiofonice turistice din România, îndrăgostitul de munte Marius Terchilă,  va aduce cu el o serie dintre cele mai frumoase diapozitive realizatate pe cărări de munte.

Vă aștepăm la o seară liniștită, între prieteni, la o întâlnire cu turistul neliniștit MARIUS TERCHILĂ, povestitor plin de șarm, adevarată encilopedie a Banatului Montan și nu numai.

Un comentariu la “CHEILE NEREI. SUPERLATIVE MONTANE”

  1. Pascu Iosif 17. iun., 2014 at 16:47 #

    Sunt convins ca profesorul Marius Tarchila v-a prezenta o lucrare completa despre locurile vizitate de pe Cheile Nerei.Cu talentul scriitoricesc Marius Tarchila descrie locurile vizitate facind-u-ne sa traim momentele prezentarii ca si cind am fi participat la acea drumetie.Un om de o modestie naturala care traieste tot ceea ce descrie de prin excursiile facute prin Retezat ,Cheile Nerei, si ate locuri de un frumos deosebit dar care prin nepasarea multora ,odata poate fi altfel.

Lasă un comentariu...