„Să ştii mai multe, să fii mai bun”

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

2 apr.

Împreună în lumea cărţilor

Librăria „Semn de carte” 🙂  nici că se putea un punct de pornire mai bun în drumul nostru de a afla mai multe despre lumea cărţilor.

„Împreună în lumea cărţilor” este proiectul pe care l-au demarat copiii de la C.S.E.I. „Primăvara” Reşiţa în săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun” iar ideea de bază a proiectului este aceea de a aduce copiii cu cerinţe educative speciale (C.E.S) mai aproape de carte şi comunitatea locală mai aproape de copiii cu C.E.S.

Aşa că iată-ne împreună toţi: copii, părinţi, dascăli, porniţi în ziua de 1 Aprilie (şi nu e păcăleală!), luni dis de dimineaţă (unde mai pui că abia se schimbase ora de primăvară), înfriguraţi, printr-o ploaie măruntă de …. primăvară (cică!), porniţi zic, să aflăm ce este cu lumea cărţilor.

Ajungem în pragul librăriei Semn de Carte şi păşim din strada rece şi umedă, ca-ntr-o poveste, într-o casă caldă cu pereţii căptuşiţi de cărţi noi care miros bine.

Gazdele noastre ne întâmpină cu căldură nu doar la propriu ci mai ales la figurat. Pianul, tablourile în ulei, ceainicul bolborosind şi afişele evenimentelor culturale petrecute aici ne vrăjesc şi pe noi adulţii şi ne amintesc cât de puţin    ne-ar  trebui să fim liniştiţi un răgaz… şi cât de mult şi amarnic alergăm în van… după ce? (prea melancolic, este ? scuze, din cauza ploii…)

Copiii au ascultat aproape cuminţi teatrul radiofonic, timp în care au alergat culorile de ceară pe coliile albe în contururi doar de ei înţelese; şi au ales cărţi cu dinozauri şi cu ochelari 3 D care au dispărut rapid din ambalaj. Părinţii şi-au amintit de copilărie jucând „Nu te supăra frate” în varianta uriaşă, iar la final doamna Camelia ne-a oferit tuturor „rontzi-bombontzy” adică …m m m, bomboane.

Foarte frumoasă prima zi în lumea cărţilor şi împreună cu noi azi au fost Camelia şi Lucian Duca – cărora le mulţumesc mult.

Mâine mergem la tipografie – să vedem de unde vin cărţile acestea frumoase de la librăria Semn de Carte. (Consilier educativ, Profesor pt. înv. primar, Stolojan Sorina Marilena)

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...