Regii dacilor

Postat de în Noi aparitii » 1 Comentariu

15 mart.

Regii dacilor, autor Dan Oltean.

O carte care nu s-a scris niciodată în cei 1906 ani de la distrugerea regalității dacice.
O lucrare pluridsciplinară, de o asemenea amploare, nu a fost dedicată până acum regilor din Grecia, din Roma, din Britannia, din Gallia, din Germania, din Parthia sau din Orient. Lucrarea întemeiată pe surse istorice clasice, dar și apocrife, prezintă în mod exhaustiv domniile regilor daci: Burebista, Deceneus, Cotiso, Oroles, Dapyx, Zyraxes, Dicomes, Scorilo, Duras, Decebalus.
Este, de asemenea, înfățișat pentru fiecare domnie în parte contextul social, politic și militar extern, precum și raporturile cu lumea romană.
Pe baza descoperirii, în munții din jurul Sarmizegetusei Regia, a 13 castre romane și a 16 fortificații dacice necunoscute până acum, autorul rescrie practic desfășurarea războaielor dintre daci și romani din anii 101-102 și 105-106.

Cartea este tipărită în format B5 (17×24 cm), pe hârtie cretată, având coperți cartonate lucioase, cuprinde 925 pagini alb-negru și 64 pagini color
iar in interiorul textului sunt inserate 176 de fotografii și ridicări topografice. In paginile color de la sfârșitul cărții există alte 164 fotografii, hărți și ortofotoplanuri.

Regii dacilor – din cuprins (pdf)

Lucrari ale aceluiași autor:

Un comentariu la “Regii dacilor”

  1. Dobra Stefan 04. apr., 2013 at 18:19 #

    as fi interesat de cumpararea cartii!mai multe detalii va rog!

Lasă un comentariu...