Clasic fantastic!

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 5 Comentarii

Clasic fantastic!

17 mart.

Lucian Furda- vioară, Cristian Roşoagă- pian

Aseară, la Semn de Carte, într-un cadru select, Cristian Roşoagă şi Lucian Furda  au delectat publicul prezent cu un concert de pian şi vioară savurat din plin. Masterand- orgă al Conservatorului “Gheorghe Dima” din Cluj, talenatul reşiţean Cristian Roşoagă a armonizat perfect pianul cu vioara mânuită virtuos de profesorul Liceului de Muzică “Sigismund Toduţă”, clujeanul Lucian Furda. Aflaţi a doua oară la Reşiţa în această formulă  după concertul de orga şi vioară susţinut în iarnă la Biserica Romano- Catolica “Maria Zapezii” la invitaţia Societăţii pentru Cultură  Metarsis – cei doi tineri muzicieni au avut un program scurt dar bine ales. Am ascultat Sonata nr. 4 în Do minor BWV 1017 de Johann Sebastian Bach, aranjamentul pentru vioară şi pian BWV 2044 din “Pasiunea după Matei”- Erbarme Dich şi Romanţa în Fa major opus 50 de Ludwig van Beethoven. La bis, tinerii şi talentaţii muzicieni au interpretat  piesa semnată Alessandro Stradella „Pieta Signiore“.

Şi pentru că suntem în anul Caragiale, nu putem să nu citam din albumul unei pianiste urarea făcuta de maestrul Tremolo: “…Să trăiţi largo, să petreceţi alegretto scherzando con brio; orice veţi dori presto să se împlinească…”!

5 comentarii la “Clasic fantastic!”

 1. semn de carte 19. mart., 2012 at 22:42 #

  Cu mult drag. Speram sa putem sa Va oferim si alte seri minunate.

 2. Markowski Igor A.. 18. mart., 2012 at 10:20 #

  Doi tineri artisti cu har imbelsugat, vigurosi in pregatire, munca, sobrietate si interpretare, ne-au alintat si delectat cu farmecul muzical al titanilor Bach si Beethowen si nu numai. Un sincer BRAVO, aplauze nedramuite si cele mai bune urari pentru viitor. METARSIS, toata lauda. Ing.Markowski Igor A.

  • semn de carte 19. mart., 2012 at 22:41 #

   Noi va multumim. Pentru ca, prin prezenta Dvs. faceti posibil proiectul Metarsis.

 3. Erwin Josef Tigla 17. mart., 2012 at 23:51 #

  Felicitari pentru tot ce faceti!

  • sem de carte 19. mart., 2012 at 22:36 #

   Multumim, domnule Tigla.

Lasă un comentariu...