Ana KREMM – OGLINZI CONCAVE

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

5 nov.

Lansare de carte

Miercuri, 8 noiembrie 2023, de la orele 17:00, sala de conferințe a Muzeului Banatului Montan  găzduiește lansarea volumului de versuri  OGLINZI CONCAVE a scriitoarei Ana KREMM. Absolventă a Facultății de Litere din Universitatea clujeană  ,,Babeș-Bolyai”-  secția română-latină, nascută la 15 septembrie 1953, la Ramna, în fabulosul Banat Montan, Ana KREMM- dascăl de vocație- a predat limba latină și a fost director al unuia dintre liceele-emblemă ale Reșiței- Colegiul Național  “Diaconocivi Tietz”,  supranumit  “Bastilia”. Cu o bogată activitate publicistică și colaborări la reviste culturale dintre care amintim: Semenicul, Reflex, Timpul (Reșița), Lumea veche (București), Banater Zeitung (Timișoara), Banater Berglanddeutscher (Germania), Ana a “descoperit frumusețea poeziei în vâltoarea vieții… transmițând emoție prin poezia autoreflexiva”  după cum spunea regretatul critic literar Calin CHINCEA.

Poeta  care a debutat la 60 de ani, în 2013, cu volumul  CUVINTELE ÎNTRE PĂMÂNT ȘI CER, LX+1… poezii (ed. Tim, 2013),  împlinindu-și un vis,  publică  volumele: PESCUITORUL DE METAFORE  (ed.Tim, 2015), VISUL PIETREI( ed.Tim, 2018), RĂDĂCINI DE POEM (ed. Banatul Montan, 2022), DESCIFRÂND CĂRȚI SAU LECTURI CU CREIONUL ÎN MÂNĂ (ed.Tim. 2022) fiind, în același timp, autoarea  monografia VALEAPAI-420 ani (ed. CosmopolitanArt Tm, 2017). (Camelia DUCA)

Invitați special: Ada D. CRUCEANU și Gheorghe JURMA

Moment muzical:  violoncel, prof. Diana SILAGHI și Ian Adrian DINUȚ, cl. a VII-a, Liceul de Arte ,,Sabin PĂUȚA”  Reșița.

Eveniment organizat de Societatea pentru Cultură METARSIS- activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană în parteneriat cu Muzeul Banatului Montan și Consiliul Județean Caraș-Severin.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...