ArteORA la Reșița

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

8 aug.

hpProfil_13_velikaRecital extraordinar  Andjela Bratić -flaut, Dragan Jovanović – pian, (Serbia)

Vineri, 10 august 2018, ora 18:00,  sala Lira a Liceului de Arte ”Sabin Păuța” din  Reșița va găzdui recitalul extraordinar susținut  de  flautista Andjela Bratić  și pianistul  Dragan Jovanović din Serbia. În program: C.Ph.Emmanuel Bach, Giulio Briccialdi, Johannes Brahms, Jacob Gade, Pablo de Sarasate.

ANDJELA BRATIĆ – unul dintre cei mai interesați flautiști ai tinerei generații, s-a născut la Nis, în 1980. A absolvit Facultatea de Muzică din Belgrad la clasa prof. Ljubiša Jovanović.  A absolvit cursurile „Johannes Gutenberg” (Hochschule für Musik) din Mainz la clasa profesorului Dejan Gavrić și a primit titlul de solist concert la Konzertexamen.  A studiat (masterclass) cu flautiști și pedagogi eminenți. A câștigat mai multe premii naționale și internaționale. A concertat cu:  Orchestra Simfonică RTS, Orchestra Simfonică din Muntenegru, Orchestra Simfonică din Niš, Orchestra de Cameră din Praga, Orchestra de Cameră a Facultății de Muzică din Niš, Orchestra Academică a Universității din Niš, Orchestra de Cameră Imperio  sub bagheta unor dirijori renumiți. A participat la festivaluri importante din Serbia și din străinătate și a susținut recitaluri în:  Germania, Grecia, Italia, Suedia, Austria, Franța, Slovenia, Macedonia, Cehia. A înregistrat la RTS, RTCG, Radio Belgrad, posturile de televiziune Nis, postul suedez de radio, TVCG și postul de televiziune german SAT1.

Este membru al cvintetului duo „Niski solisti” și trio „Masala” și asociat permanent al Orchestrei Simfonice din Niš. Din 2009 este profesor la Facultatea de Arte din Niš.

DRAGAN JOVANOVIĆ este licențiat al  Facultatii de Arte din Niš în anul 2005 la  clasa prof. Dragoslav Aćimović și, mai târziu, a obținut diploma de master la aceeași Facultate la  clasa prof. Zoran Jančić. În timpul studiilor sale  a format ansamblul de cameră ”Trio Graziosso”, iar după terminarea studiilor de master a devenit membru al trio-ului pianistic ”Constantinus”. Ambele ansambluri participă în mod activ la îmbogățirea vieții culturale a Serbiei. Începând cu anul 2007 activează la Facultatea de Arte din Niš, în calitate de profesor asistent la pian, la Catedra de Pedagogie de Muzică Generală, obținând rezultate remarcabile și pe linie pedagogică.

Evenimentul  este parte a Festivalului Internațional ArteORA organizat de Asociația Kratima  Timișoara în trei orașe cărășene: Oravița, Reșița  și Anina. Societatea pentru Cultură ”Metarsis” este partener al evenimentelor pentru Reșița.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...