Fuga din sala oglinzilor. Paul-Gabriel SANDU.
Postat de metarsis în Anunțuri evenimente » 1 Comentariu
11 nov.
Luni, 13 noiembrie 2017, ora 18:00, librăria Semn de Carte din Reșița, str. Libertății 13, va găzdui lansarea volumui Fuga din sala oglinzilor semnat Paul-Gabriel SANDU. Colaborator, în ultimii 7-8 ani, cu numeroase reviste literare din țară: România Literară, Luceafărul, Verso, Adevărul Literar, Idei în dialog, autor de recenzii, eseuri, traduceri, studii, etc., a publicat câteva traduceri de cărți filozofice și un roman, Cartea Iuliei, (2009). Fuga din sala oglinzilor (editura BRUMAR, 2016) este prima lui carte de poezie.
Invitați special: editor Loredana TÂRZIORU, critic Ada D. CRUCEANU, maestrul Sabin PAUTZA
Paul-Gabriel SANDU, născut în 30 septembrie 1986 la Reșița, absolvent, în 2005, al Liceului Teoretic ”Traian Vuia” începe, câteva luni mai târziu, studiile la Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti. Între anii 2007 și 2008, printr-un program Erasmus, studiază la Eberhard-Karls-Universität în Tübingen, Germania. În vara anului 2008 susține licența la Universitatea din București cu teza “Heidegger și Noica – Un dialog posibil” (supervisor prof. dr. Gabriel Liiceanu). În 2009 devine bursier DAAD, în Filozofie, la Albert-Ludwigs-Universität Freiburg și master, în 2011, cu teza: “A Genetic Perspective on the Concept of ‘Verfallen’ [falling]” (supervisor prof. dr. Günter Figal).
În 2012 primește o noua bursă DAAD și începe studiile doctorale la aceeași prestigioasă Universitate din Freiburg sub îndrumaea prof. dr. Günter Figal. Din septembrie 2015 beneficiază, pentru câteva luni, de o bursă de cercetare din partea prestigioasei Université de Fribourg (Elveția). Este ”Doctor în Filozofie” al Albert-Ludwigs-Universität Freiburg, Germania, cu teza ”Problema alterității”. Din anul 2016 este Cercetător Asociat al Institutului “Alexandru Dragomir” București. Membru în ”Cercul NOICA”, Paul-Gabriel SANDU este parte a proiectului de cercetare ”Relevanța etico- politică a gândirii. Hannah Arendt – fenomenologia politicului”.