Arhivă | 15. oct., 2021

FISP VIII, REȘIȚA 250

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

15 oct.

CUBB REȘIȚA. Muzică live pe colaj film- REȘIȚA 250- realizat de Muzeul Cineastului Amator

Motto: „ În Reșița se nasc ceremonii/ De pe Bârzava, dealuri-veșnicii./ La Reșița dă floarea vieții-n spic/ Precum izvoarele în Semenic.” Imnul Reșiței, text Octavian  DOCLIN, muzica Sabin PAUTZA

Festivalul Internaţional SABIN PAUTZA (FISP)  ediţia a VIII-a, 2021, 29 sept.- 24 oct. 2021,  onorează  REȘIȚA la 250 de istorie industrială.

Sâmbătă, 16 octombrie 2021, ora 19:00, Centrul Universitar Babeș-Bolyai din Reșița va fi gazda unui nou eveniment din cadrul Festivalului Internațional Sabin PAUTZA, ed. a VIII-a, REȘIȚA 250, sub genericul “Sabin  PAUTZA și muzica de film”. Compozitor, dirijor, profesor universitar, muzicianul român Sabin PAUTZA- născut la 8 februarie 1943 la Câlnic-Reșița, județul Caraș-Severin, cu o carieră prestigioasă în țară și străinătate, membru al Uniunii Compozitorilor Americani (ASCAP) și al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, a orchestrat mult, în perioada rezidenței în America, pentru Hoolywood. În onoarea Sa și pentru a marca acest aspect al personalitații artistice, un tânăr entruziast, creator al Muzeului Cineastului Amator – Andrei BĂLBĂRĂU a realizat un colaj de filme vechi din arhiva Muzeului Cineastului Amator având drept temă Reșița industrială. Imaginile, extrem de bine alese vor fi insoțite de muzică live, interpretată de tânărul pianist Alex Emanuel MOLDOVAN. (Camelia DUCA)

(mai mult…)