Arhivă | 14. oct., 2021

FISP VIII, REȘIȚA 250

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

14 oct.

Muzeul Cineastului Amator, Colaj film REȘIȚA 250, muzica Sabin PAUTZA

Motto: „ În Reșița se nasc ceremonii/ De pe Bârzava, dealuri-veșnicii./ La Reșița dă floarea vieții-n spic/ Precum izvoarele în Semenic.” Imnul Reșiței, text Octavian  DOCLIN, muzica Sabin PAUTZA

Festivalul Internaţional SABIN PAUTZA (FISP)  ediţia a VIII-a, 2021, 29 sept.- 24 oct. 2021,  onorează  REȘIȚA la 250 de istorie industrială.

 Vineri, 15 octombrie 2021, ora 19:00, Salonul de Fotografie Industrială din Vila de Protocol a TMK Reșița va fi gazda unui nou eveniment din cadrul Festivalului Internațional Sabin PAUTZA, ed. a VIII-a, REȘIȚA 250 sub genericul “Sabin  PAUTZA și muzica de film”. Compozitor, dirijor, profesor universitar, muzicianul român Sabin PAUTZA- născut la 8 februarie 1943 la Câlnic-Reșița, județul Caraș-Severin, cu o carieră prestigioasă în țară și străinătate, membru al Uniunii Compozitorilor Americani (ASCAP) și al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, a orchestrat mult, în perioada rezidenței în America, pentru Hoolywood. În onoarea Sa și pentru a marca acest aspect al personalitații artistice, un tânăr entruziast, creator al Muzeului Cineastului Amator – Andrei BĂLBĂRĂU și curator al Salonului de Fotografie Industrială din cadrul Vilei de protocol TMK din Reșița, str. Traian Lalescu 27, va prezenta un colaj de filme vechi din arhiva Muzeului Cineastului Amator având drept temă Reșița industrială. Imaginile, extrem de bine alese, au ca fond muzical un fragment din Jocuri IX, autor Sabin PAUTZA  cu ansamblul de suflători Nova Viva Muzica din Iași.

(mai mult…)