Arhivă | 03. iun., 2016

MAREA SPIRALĂ AȘTEAPTĂ printre sculpturi

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

3 iun.

IMG_20160603_160628Dan. D. Farcaș și ”Jacob Neubauer”

Povești științifico-fantastice și sculpturi mici  în lemn au fost subiectele serii de 2 iunie 2016 la librăria Semn de Carte.

Ajuns la cea de-a IX-a ediția „Luna iunie – luna expozițiilor”- eveniment amplu sub egida Forumului Democratic al Germanilor din Banatul Montan- a prilejuit întâlnirea iubitorilor de frumos cu lucrări semnate Adelin și Tatiana Țibru, Serafim, Arsenie și Grigorie Ciucur, Marianne Florea și George Molin, membri ai cercului de scuptură  „Jakob Neubauer” coordonați de George Molin. Cristian CHIONCEL, vicepreședinte al Forumului Democratic al Germanilor din Banatul Montan, a salutat asistența, a subliniat importanța și rolul artelor creative în viața comunității felicitând expozanții și mulțumindu-i lui George Molin pentru implicare și rezultate. Coordonatorul cercului de sculptură de pe lângă Forumul Democratic al Germanilor din Banatul Montan George MOLIN a vorbit despre Jacob Neubauer- fondatorul cercului, despre implicare în actul de cultură și a recunoscut că pasiunea pentru sculptură i-a fost inoculată și cultivată încă din copilăria petrecută în satul natal Ticvaniul Mare, zonă din Banatul Montan puternic definită  de artă și cultură care a dat, printre alte personalități de marcă, pe Romul Ladea.

Dan D. Farcaș, doctor în matematici, informatician, scriitor, cercetător român al fenomenului OZN și al civilizațiilor extraterestre, președinte ASFAN (Asociaţia pentru Studiul Fenomenelor Aerospaţiale Neidentificate), prezent acasă pentru întâlnirea cu colegii de liceu la a 60-a aniversare de la absolvirea ”Bastiliei” a lansat, în prezența prietenilor, colecția de povestiri științifico-fantastice MAREA SPIRALĂ AȘTEAPTĂ. (mai mult…)