Povestea mea

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

26 iun.

Povesti, copii talentati, dascali dedicati, premii

CCD-premieri_011“A fost odată ca niciodată…..

Așa încep poveștile, așa începe Povestea mea!

M-a fascinat dintotdeauna creația literară și tocmai din acest motiv mi-am încurajat elevii să scrie, să cuprindă gânduri, idei, visuri și vise.

Când fiica mea a absolvit clasa a IV-a, i-am dăruit o carte în care am strâns toate poveștile scrise de ea, în ciclul primar. O răsfoim cu drag…și o parte din acea bucățică din copilăria ei, o regăsim aici.

Mai apoi, mi-am zis: să încerc să realizez o carte prin care și alți școlari să se poată bucura de acest privilegiu ca, peste ani și ani, să-și recitească copilăria în povești scrise de ei.

Astfel, acum patru ani am conceput  POVESTEA MEA, un concurs județean de creație literară pentru elevii din ciclul primar, care să fie finalizat, pe lângă festivitatea de premiere, cu o  carte cu același nume.

Proiectul, inițiat de Casa Corpului Didactic Caraș-Severin, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, a fost o adevărată provocare, autorii reușind să ne uimească, de la an la an, cu creațiile lor.

Și iată-ne, lansând acum ediția a IV-a acestui volum. Ne-am aflat la Librăria Semn de Carte, într-o atmosferă de vis, plină de zâmbete, de frumusețe și mult Soare. Altfel cum? Copiii participanți au dăruit lumină, căldură și culoare cât pentru tot Universul.

Aici am premiat cele mai bune lucrări ale micilor talentați, pentru cele două secțiuni ale concursului: proză și poezie.

Copiii au fost minunați!

Alături de noi au fost corul Steluțe, coordonat de doamna învățătoare Mariana Brebenariu de la Școala Gimnazială Nr. 2 Reșița și cei doi tineri talentați: Teodora Potocean si Valentin Molnar, de la Colegiul Național Traian Lalescu Reșița, care au provocat micii scriitori cu discuții și joculețe pe tema creației și a lecturii.

Suntem cu toți, cei prezenți la eveniment, mai împliniți, cu siguranță!

Atunci când există copii talentați, provocați de coordonatorii lor inimoși, când instituții precum Casa Corpului Didactic Caraș-Severin și Inspectoratul Școlar Județean sprijină cu dăruire astfel de proiecte, când Librăria Semn de Carte își deschide cu căldură brațele spre a ne fi gazde, nu are cum să nu se nască o poveste reușită, în care să fim cu toții câștigați, căci poveștile au un final fericit, nu-i așa?” (coordonator Proiect, prof. metodist DANIELA POTOCEAN – Casa Corpului Didactic Caraș-Severin)

CCD-premieri_116CCD-premieri_003CCD-premieri_005CCD-premieri_006CCD-premieri_007CCD-premieri_008CCD-premieri_016CCD-premieri_017CCD-premieri_020CCD-premieri_025CCD-premieri_027CCD-premieri_029CCD-premieri_031CCD-premieri_035CCD-premieri_039CCD-premieri_044CCD-premieri_047CCD-premieri_054CCD-premieri_060CCD-premieri_063CCD-premieri_066CCD-premieri_077CCD-premieri_081CCD-premieri_085CCD-premieri_088CCD-premieri_093CCD-premieri_095CCD-premieri_096CCD-premieri_099CCD-premieri_002

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...