Ora Pământului

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

2 apr.

Eart HourDin respect față de oameni și natură

Sâmbătă seara, în 28 martie 2015,  Ora Pământului a fost marcată și la librăria reșițeană Semn de Carte. Pentru că, în 2015, evenimentul a stat sub sloganul Dăruiește naturii din energia ta! ne-am întâlnit în ceainăria librăriei după ce, din respect pentru natură, am făcut o plimbare lungă; apoi, de la orele 20:30- 21:30 am stins luminile și am cântat, la lumina lumânărilor, împreună cu Lucian Duca melodii mai vechi sau mai noi, românesti, englezești, germane, italieneşti, maghiare, ruseşti, țigăneşti sau în limba spaniolă. Chitara a fost parteneră de cântec, dupa mulți ani –așa cum a mărturisit, și a Monicăi Russ. Beatrice Nicola (clasa a IX-a) și Marius Chivu (clasa a X-a) de la  Colegiului Național Traian Lalescu Reșița  au fost tinerii superbi participanți la eveniment, Marius cântând  la chitară și pian melodii care i-au pus în valoare talentul, tinerețea, determinarea și implicarea în  viața Agorei. De fapt Marius Chivu nu este pentru prima dată la Semn de Carte, el fiind un prieten mai vechi al nostru. Împreună ne-am adus aminte de seri calde de folk petrecute în jurul focurilor de tabără, acolo unde prietenia născută din respect unul față de celalalt și, implicit față de tot ce ne înconjoară a stat, și ne place să credem că va sta în continuare, temelie la cea mai frumoasă formă de asociere umană. Doamnei profesor Simona Curescu, prezentă la eveniment, i-a fost cântat, la ceas aniversar, tradiționalul LA MULTI ANI! Oameni frumoși, cu valori și interese similare, au daruit energie și talent semenilor iar îndemnul- invitație de a promova un mediu mai curat și un stil de viață sanatos a fost readus firesc, dacă mai era nevoie, în centrul atenției. Pentru că, așa cu a a firmat Poetul Nichita Stănescu:  Omul este natura naturii.

Eart Hour 10 Eart Hour 01 Eart Hour 02 Eart Hour 03 Eart Hour 04 Eart Hour 05 Eart Hour 06 Eart Hour 07 Eart Hour 08 Eart Hour 09

Eveniment organizat de Metarsis- activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană prin librăria Semn de Carte, Euroland Banat Association și Piperiu Arte.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...