Povestiri pentru micuții pofticioși

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

24 dec.

Ioana, Ionuț, Cratița Grăsună, domnul Frigider și mulți alții au ajuns la Semn de Carte! 

Luni, 23.12.2013, am adus Povestiri pentru micuții pofticioși și la Reșița. Într-un spațiu extrem de primitor și cald, alături de oameni frumoși, am lansat întâia mea carte de povești pentru cei mici. Întâiul și sper eu, nu ultimul proiect la care am colaborat cu Dan Purice, un reșițean foarte talentat. După o săptămână de prezentări, la Timișoara, Cluj Napoca și Arad, am încheiat parcursul la Librăria Semn de Carte din Reșița care a găzduit evenimentul. Au fost prezenți copii, părinți și bunici, adică exact cei cărora m-am adresat în cele 12 povestioare. Am citit, am cântat, au fost rostite vorbe frumoase, am avut parte chiar și de o surpriză … recitată. Un eveniment emoționant – dedicat doamnei Purice, mama celui ce a dat o imagine personajelor mele dragi.

Povestirile mele vă invită în bucătăria bunicii – un loc magic, încăpător, cu ferestre mari şi o masă voinică ce tronează chiar în mijloc, un spaţiu în care fiecare lucru îşi are locul: cratiţele în dulapurile de jos, sub stăpânirea cratiţei grăsune, bolurile şi sticlăria pe raftul de mai sus, unde nu pot ajunge uşor copiii, farfuriile sus de tot, la mansardă. Aici fiecare obiect prinde viaţă, fiecare unealtă are o istorie de spus. Iar în fiecare zi se întâmplă câte ceva din care noi toţi avem de învăţat.

Ideea cărții s-a născut din prietenia mea cu Ioana, un medic nutriționist din orășelul în care locuiesc eu în Grecia. Îmi povestea îngrijorată de numărul mare de copii cu probleme de obezitate ce ajungeau zi de zi la cabinetul ei. Nu știa cum să-i abordeze, cum să le prezinte un mod de viață sănătos, pe înțelesul lor. Așa că i-am propus lumea poveștilor. Ea îmi povestea problemele cu care se confruntau cei mici, eu le filtram prin prisma poveștilor și i le dădeam înapoi. Și așa s-au născut povestioarele, care, spune ea, au ajutat-o enorm în munca ei.

Sper din tot sufletul ca aceste povestioare să fie inspirație pentru cei mici și nu numai. Să descopere lumea magică din bucătăria bunicii, să se lase purtați pe val de poveste și să fie tot mai interesați de un mod de viață sănătos și mâncare… bună! (Alexandra Pintea Varnava)

Alexandra Pintea Varnava s-a născut la Timișoara în 1981 şi a absolvit cursurile Facultății de Jurnalistică din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca și din 2003 a revenit în orașul natal unde a lucrat în presă, inclusiv pentru publicaţia 24 FUN sau Radio Timişoara. În 2005 a plecat la studii la Viena și în 2007 a absolvit un Master în Relații Publice și Comunicare la Insitutul de Publicistică (Universitatea din Viena). “Viena este dragostea vieţii mele. Am căutat orice numai să ajung în Viena o perioadă. Între timp s-a mutat acolo şi sora mea împreună cu soţul ei. Când am terminat Masterul l-am cunoscut şi pe soţul meu, care este din Grecia. Aveam o prietenă în Vienă care era grecoaică şi am plecat într-o vacanţă de câteva zile acolo, m-am cunoscut cu soţul meu, după Master m-am mutat în Grecia şi în următorul an ne-am căsătorit. Acum trăim în Chalkida pe Insula Euboea de şase ani”, povesteşte Alexandra. Oraşul este foarte aproape de Atena, la aproximativ 70 de km. “Eu niciodată nu am fost mare fan Grecia, sau un mare fan al verii. Tot timpul m-am imaginat trăind într-un oraş mare, m-am gândit că voi lucra într-o agenţie de PR şi că viaţa mea se va lega de o corporaţie. Până la urmă viaţa mea s-a schimbat total”, a precizat Alexandra.

Dan Purice s-a născut la Reșița în anul 1989, absolvent al liceului Traian Vuia  este, în prezent, student în anul V al Facultății de Arhitectură din Timișoara. Viitorul arhitect este pasionat de desen, pictând camere pentru copii și adulţi şi, iată, realizează ilustrație de carte.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...