Sabin Pautza -ACASĂ

Postat de în Despre evenimente derulate » 2 Comentarii

1 iul.

Lume multă şi bună vineri, 28 iunie 2013, la evenimentul aniversar “SABIN PAUTZA 70 de ani de viaţă- 50 de ani de carieră”. După un drum lung, cu o carieră muzicală stralucită: 20 de ani în România şi 30 de ani în America, cel care şi-a pus mintea, trupul şi sufletul în slujba muzicii, Sabin Pautza, este sărbătorit în România în acest an jubiliar printr-o serie de concerte, la Reşiţa, vineri, fiind cel cu numarul XIX.

Acasă, Sabin Pautza a fost primit de oficialităţi şi prieteni, de oameni de cultură. În deschidere, după ce formaţii ale Liceului de Arte din elevi şi profesori ne-au întâmpinat cu acorduri muzicale, dr. ing. Mihai Stepanescu- primar al municipiului Reşiţa a urat bun venit maestrului, subliniind personalitatea muzicianului dezvelind- ca o întregire a identităţii Liceului de Arte “Sabin Păuţa” din Reşita placa jubiliară- relief în piatră autor Petru Comisarschi- pe frontispiciul instituţiei. Deputatul Ioan Benga ca semn de recunoaştere a acordat diploma “Bănăţean cu suflet bun”. Cu umorul caracteristic, Sabin Pautza a mulţumit, glumind “Tatăl meu m-a învăţat că nu poţi fi împărat la tine acasă. Aşa că am plecat să fiu în America… Acum m-am întors şi vă mulţumesc”.

Concertul din Sala LIRA la care au participat, langă primarul Mihai Stepanescu delegaţiile străine prezente la Reşiţa cu ocazia “Serbărilor oraşului” a debutat cu LAUDAŢIO susţinut de prof. Anita Strâmbu- director al Liceului de Arte. Maestrul Sabin Pautza a fost emoţionat până la lacrimi de întâlnirea cu prima sa profesoară de pian Ecaterina (Kati) Szugyi care i-a înmânat maestrului sculptura –în lemn de cireş- “Turnul Babel” semnată Doru Vasiuţ, cu însemnul IN EXCELSIS din partea Societăţii pentru Cultură METARSIS.

Soliştii Filarmonicii “Moldova” din Iaşi reuniţi în Ansamblul NOVA MUSICA VIVA sub bagheta lui Sabin Pautza au încântat publicul prezent cu: Serenada în Mi Bemol Major KV 375 de W.A. Mozart şi cu Jocuri IX şi Divertisment nr. 2.

Bisat, aplaudat minute în şir la scenă deschisă şi cântându-i-se “La mulţi ani”, Sabin Pautza a fost primit ACASA aşa cum se cuvine.

Evenimentul a fost organizat de Societatea pentru Cultură METARSIS în parteneriat şi cu sprijinul Primăriei municipiului Reşiţa, Cluburilor Rotary, Rotaract, Interact, Liceului de Arte din Reşiţa, Hotelului Intim, Florariei D’Aida Royal Flowers, Gradimex şi nu în ultimul rând al Radio România Reşiţa cărora le mulţumim…

2 comentarii la “Sabin Pautza -ACASĂ”

  1. Cristi 10. iul., 2013 at 17:07 #

    Sa recunoastem valorile! …sa apreciem ce ne daruiesc si felul in care au facut sa fim vazuti in lume! Multumim Sabin Pauta! (si evident organizatorilor! 🙂 Bravo – Avem nevoie de oameni si cultura la RESITA!

  2. Erwin Josef Tigla 02. iul., 2013 at 14:25 #

    Felicitari din toate punctele de vedere!
    Pacat ca nu am fost la Resita!

    Cu stima si consideratie pentru Maestru si pentru organizatori.

    Erwin Josef Tigla

Lasă un comentariu...