Ora pământului/Earth hour

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

25 mart.

Reșița a fost prezentă!

A fost Ora Pământului/ Earth Hour. Au fost stisne luminile sâmbătă, 23 martie 2013 între orele 20:30-21:30, într-un gest de solidaritete mondială în peste 150 de țări, ca semnal de alarmă asupra încălzirii globale. În România lumina s-a stins- simbolic în 43 de orașe- așa anunța Mediafax. Înseamnă că Reșița este al 44 oraș, Pentru că și aici s-au stins luminile. Ora Pământului a fost marcată și în reședința Banatului Montan prin muzică și lecturi la lumina lumânării. InfoCs ne informează:

,,Fiecare dintre noi are puterea de a schimba lumea în care trăim”!

Acesta a fost anul acesta mesajul cu care reșiţenii i-au provocat pe toți prietenii naturii să facă mai mult decât să stingă luminile pentru o ora. Ei i-au îndemnat pe cei peste 200 de tineri prezenţi în faţa Palatului Cultural să-și ia angajamentul de a-și schimba stilul de viață, reducând impactul negativ asupra mediului. Începând cu ora 20:30, pentru 60 de minute, toate luminile din Centrul Civic au fost stinse. Primăria Reșița a sprijinit acțiunea organizatorilor şi a oprit pentru o oră iluminatul public în centrul oraşului. Astfel, Municipiul Reșița se regăsește printre orașele active în campanie. Peste 200 de persoane, tineri şi adulţi, au venit aseară în Centrul Civic cu o lumânare sau candelă din care s-a format cifra 60. Cei prezenţi au avut parte de momente artistice deosebite începând cu muzica folk, apoi un intermezzo coral, dar şi muzică de pian şi lectură la lumina lumânarii în atmosfera de poveste a Librăriei Semn de Carte unde cultura este la ea acasă. Juniorul Patrick Paulescu a interpretat piese celebre la pian iar aplauzele furtunoase au fost pe măsura interpretării şi a talentului său. S-au alăturat demersului mai multe organizații neguvernamntale, şcoli, studenţi, dar şi instituții precum: primăria, licee, teatrul de stat şi biblioteca sau o librărie, mai exact, Rock Cafe, Liceul Mircea Eliade, Asociația Culturală Reșița Română, Berlin Cafe, Colegiul Tehnic Reșița, Parallel Jam, Casa de Cultură a Sindicatelor „Corneliu Diaconovici”, SC Gradimex SRL, Asociația Cogito, Pizzeria Florio, Colegiul Economic al Banatului Montan, Librăria Semn de Carte, Asociația Prietenii Munților, Colegiul Național Traian Lalescu şi mulţi alţii. Cu toţii au arătat că le pasă! Sâmbătă, 23 martie de la ora 20:30, Banatul Montan a stins lumina fiindcă mai mult de o Oră acordată Terrei, înseamnă o şansă în plus acordată viitorului nostru!
Ca de fiecare dată când este vorba de activităţi voluntare şi apolitice, InfoCs a fost prezent la eveniment şi vă prezintă în exclusivitate un amplu reportaj cu cele mai importante momente, cu imagini şi păreri de la faţa locului. (InfoCs)

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...