Cum se face muzica

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

Cum se face muzica

15 iun.

Ultimul concert

Joi, 14 iunie 2012, de la orele 12:00, a avut loc ultimul dintre cele cinci concerte-şcoală din ciclul “Cum se face muzica…”  iniţiat de Filarmonica “Banatul” din Timişoara. Concertele-lecţie, susţinute de muzicieni consacraţi, îşi propun să familiarizeze copiii cu grupele principale care alcătuiesc o orchestră simfonică şi să-i apropie de muzica simfonică. Deosebit de celelalte patru concerte prin locaţia de desfăşurare- Aula Magna a Universităţii reşiţene Eftimie Murgu, joi concertul-lecţie a avut loc în curtea librăriei Semn de Carte, Societatea pentru Cultură -Metarsis- fiind organizatoarea concertelor la Reşiţa.

Joi, curtea librăriei a fost inţesată de copiii Şcolii cu clasele I-VIII nr. 2 din Reşiţa. S-au întâlnit cu pianistul solist concertist al Filarmonicii Banatul din Timişoara- Sorin Petrescu cel care a şi ţinut ora specială de muzică şi le-a prezentat instrumentele ajutat fiind de Dragoş Natanael- elev al Liceului de Artă Sabin Păuţa din Reşiţa, clasa prof. Marcela Asan- flaut, muzicienii Gabriel Drăgoiu – oboi şi  Dorin Cuibariu – clarinet şi saxofon.

Muzică, muzicieni, copiii entuziaşti, parinţi şi dascăli într-o zi frumoasă, sub bolta umbroasă a viţei de vie, în curtea librăriei Semn de Carte.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...