MUNŢII RETEZAT

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

MUNŢII RETEZAT

20 apr.

MUNŢII RETEZAT (Retezatul Central), Marius Terchilă

Marţi, 17 aprilie 2012, la librăria Semn de Carte din Reşiţa a avut loc, în prezenţa autorului, lansarea ediţiei a II-a a volumui MUNŢII RETEZAT (Retezatul Central), lucrare apărută sub semnătura profesorului timişorean Marius Terchilă. Parte a Colecţiei “Pe cărări de munte” volumul cuprinde, pe lângă rigoarea  descrierii- proprie ghidurilor turistice, trasee parcurse pas cu pas, date geografice, faună şi floră, date istorice, toate îmbinate cu farmecul povestirii, profesorul Marius Terchila- acest “turist neobosit” dupa cum îl defineşte lector dr. Mircea Ardelean (Universitatea de Vest Timişoara) în prefaţa volumului. Lansat, nu întâmplător, în Săptămâna Luminată, volumul semnat Marius Terchila se mulează excelent pe propunerea librăriei Semn de Carte:  să stăm un moment şi să ne gândim la noua tendinţă „slow attitude” vs. “fast attitude”. O atitudine liniştită versus una agitată, o reîntoarcere la valorile existenţiale ale fiinţei umane, la micile plăceri ale vieţii simple, la comuniunea cu natura  versus agitatia, stresul si nebunia generate in societatea modernă consumistă. Excelentă şi perfect acordată cu atitudinea „slow”, după prezentarea volumului susţinută de autor, a fost şi proiecţia de diapozitive realizate de Marius Terchilă în Retezat în ceainăria librariei Semn de Carte. Şi nu putea nimeni să o facă mai bine ca profesorul de limba română, cel mai longeviv realizator de emisiuni radiofonice turistice din Romania, mai exact la Radio România Reşiţa, promoterul turistic, îndrăgostitul de munte- Marius  Terchilă. Şi, ca orice lucru făcut cu dragoste şi pasiune, prezentarea, îmbinată perfect cu scurte citate  aparţinând clasicilor români dintre care îi amintim pe Macedonschi şi Eminescu, împreuna cu  lansarea noii ediţii a volumului MUNŢII RETEZAT, Retezatul  Central sub semnătura Marius Terchila au fost dovada vie a motto-ului inspirat ales “Dacă vreţi să vedeţi o parte de Rai, veniţi în Retezat”.

Un comentariu la “MUNŢII RETEZAT”

  1. Marius Terchila 23. apr., 2012 at 21:13 #

    STIMATĂ FAMILIE DUCA,

    Vă felicit pentru ceea ce realizaţi în cadrul Librăriei „SEMN DE CARTE”. Sunteţi minunaţi. Oamenii de munte din Reşiţa mi-au lăsat o impresie excelentă. Putem realiza şi în viitor asemenea momente.
    Vă trimit imagini al Munţilor Retezat – autor DAN TAUTAN (Cluj) – pentru prezentarea pe care doriţi să o faceţi pe Internet. Felicitări. Prof. Marius Terchilă.

Lasă un comentariu...