Icoane şi amintiri

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

Icoane şi amintiri

30 dec.

Rita Aldea si Mircea Rusnac

Două decenii de istorie trăită de străbunicii şi bunicii noştri au fost cuprinse între coperţile volumului prezentat în seara zilei de 20 decembrie la librăria Semn de Carte din Reşiţa. Cartea, intitulată “Studii privind mişcarea de rezistenţă anticomunistă din Banat” a fost scrisă de dr. în istorie Mircea Rusnac. Au depănat amintiri, dar au atins şi evenimente de istorie mai puţin ştiută din perioada anilor 1945-1962, primarul municipiului Reşiţa dr. ing. Mihai Stepanescu, prof. Dan Oberşterescu, ing. Iulian Georgevici, criticul Ada D. Cruceanu şi autorul. Nu a fost singurul moment pentru că în apropierea sărbătorilor de iarnă o expoziţie de icoane este o bucurie pentru suflet. A bucurat sufletele participanţilor la eveniment Rita Aldea, artistă creatoare de icoane aşezate, cum a remarcat criticul Ada Cruceanu, „sub semnul luminii, o lumină ce dă, parcă viaţă personajelor”.

Lucrările de pe simezele librăriei sunt, de fapt, prăznicare, adică icoane la care creştinii se închină în biserici, a explicat părintele Petru Berbentia, care a propus celor prezenţi intonarea colindului „O, ce veste minunată”. (Daniela Tudor- Radio România Reşiţa)
Un comentariu la “Icoane şi amintiri”

  1. Daniel Onaca 30. dec., 2011 at 20:42 #

    Felicitări atât autorilor celor doua tipuri de lucrări, cât si prezentatorilor si gazdelor care au inlesnit impartasirea mesajului lor, publicului receptiv.
    Cu bucuria prilejuita de minunata veste parvenita de pe meleagurile natale dar si cu regretul de a nu fi perceput „semnul luminii” la fata locului, mulțumiri!

Lasă un comentariu...