Un petnicean la librăria Semn de Carte

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

Un petnicean la librăria Semn de Carte

31 dec.

Miercuri, 21 decembrie 2011, la ceas de seară, la librăria Semn de Carte a avut loc prezentarea volumelor semnate Nicolae Danciu Petniceanu : “Voievodul Mihail” – volum închinat poetului naţional Mihai Eminescu, “Lumina de la Vărădia” volum dedicat cărturarului bănăţean Paul Iorgovici şi a volumului de povestiri pentru Daria-Ioana  intitulat “Un căţelandru muşcând dintr-un nor.
În faţa unui public ales şi a numeroşilor oaspeţi sosiţi şi din alte localităţi bănăţene, au vorbit prof. Clara Constantin, directorul Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici” din Reşiţa, prof. din Mehadia, Cinghiţă Gruia, prof. Pavel Panduru, publicistul Titus Crişciu, dr. Mihai Vintilă, Ilie Rogobete şi, binenţeles, autorul.
A fost o reuşită întâlnire cu scriitorul de la Mehadia şi volumele semnate Nicolae Danciu Petniceanu, cel despre care doctorul în istorie Costin Feneşan declara pe coperta a doua a “Luminii de la Vărădia”:  “….mă bucur că mai sunt dintre cei care ostenesc pentru a-i aduce în conştiinţa românilor prin cuvinte elegante şi întemeiate pe date istorice, pe cei în chip atât de bicisnic uitaţi. Mai cu seamă preţuiesc strădania de a le arată celorlalţi români contribuţia Banatului…. la întregul naţional.”



Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...