“Ziua în care a fugit somnul” iar….

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

“Ziua în care a fugit somnul”  iar….

3 dec.

Miercuri, 30 noiembrie 2011 la librăria Semn de Carte, str. Libertăţii 13, a fost rândul elevilor de la Liceul reşiţean Mircea Eliade să se întâlnească cu teatrul radiofonic. Proiectul, iniţiat de Metarsis – activităţi şi servicii de cultură urbană şi artă contemporană în parteneriat cu Radio România Reşiţa şi Radiodifuziunea Româna prin departamentul Teatrul Naţional Radiofonic pentru copii a adus în ceainăria librăriei elevi din clasa a III-a B – coordonator profesor învăţământ primar doamna Nicoleta Marcu de la ora 11:00, clasa a III-a A, coodonator profesor învăţământ primar doamna Mariana Susan şi clasa a IV-a B învăţător doamna Paulina Borchescu de la ora 13:00.
Piesa Victoriei Pătraşcu “Ziua în care a fugit somnul”, în adaptarea şi regia artistică Mihai Lungeanu şi sub producţia Irinei Soare, a stârnit curiozitatea copiilor, le-a înflăcărat imaginaţia şi le-a descătuşat creativitatea, desenele realizate fiind pline de culoare. “Somnul” n-a fugit chiar departe, Mos Ene jucându-se cu ochii copiilor, “Oboseala” facându-i să caşte cu guriţele până la urechi….Noroc cu ARIcel ISTEŢ, ariciul iubitor de cărţi şi copii care, cu bomboane colorate, le-a alungat somnul şi i-a îndemnat să intre în lumea minunată a cărţilor aflate pe rafturile librăriei. Semne de carte cu toate emisiunile pentru copii ale postului regional, au fost împărţite de Radio România Reşiţa.

Săptămânal, de luni pănă duminică,  pe site-ul nostru  www.semndecarte.metarsis.ro puteţi vota desenele preferate alese pentru a intra în finala concursului dedicat fiecarei piese de teatru prezentate anterior şi pusă în imagini de către micuţii ascultători ierarhizând lucrarile menţionând, în ordine, numele autorului în comentariu la acest articol. Primii cinci câştigători vor fi premiaţi cu cărţi.

Ana şi Alex, Somnul, Oboseala, motanul Bâzdâc şi celelalte personaje vor mai rămâne şi săptămâna viitoare la Reşiţa.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...