Georg Hromadka

Postat de în Despre evenimente derulate » 3 Comentarii

Georg Hromadka

13 oct.

Centenarul naşterii

Parte a celei de-a XXI-una ediţii a Decadei Culturii Germane în Banatul Montan “Omagiul –Georg Hromadka- centenarul naşterii” a adus laolaltă etnici germani, maghiari şi români, oaspeţi din Timişoara şi Germania, într-o manifestare dedicată jurnalistului, scriitorului şi omului politic cărăşan. Despre Georg Hromadka au vorbit doamna prof. Edith Guip-Cobilanschi din Timisoara, reşiţenii Igor Markowski, Werner Kremm şi Nicolae Sârbu iar moderatorul întâlnirii- promoterul culturii germane Erwin – Josef Ţigla a dat citire mesajului doamnei Elke Sabiel din Timişoara care, din motive obiective, nu a putut onora evenimentul de la libraria Semn de Carte.

Desfăşurată sub egida Asociaţiei pentru Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa întâlnirea din seara zilei de 10 octombrie 2011 s-a bucurat de acordurile muzicienilor din “Banater Bergland Trio”- formaţie aparţinând Forumului Democratic al Germanilor din România, Filiala Caraş-Severin.

Oaspeţi de onoare au fost, prof. dr. Karl Fassbinder şi prof. dr. Horst Dieter Schmidt – preşedintele Asociaţiei Germanilor din Banatul Montan stabiliţi în Germania.

3 comentarii la “Georg Hromadka”

  1. simion meda 13. nov., 2011 at 14:35 #

    Cu intarziere, dar cu bucurie am aflat de aceasta omagiere.
    Personal datorez mult scrierilor lui Georg Hromadka, care mi-au fost de mare ajutor la intocmirea astazi apartinand de Resita.
    simion meda,13 noiembrie 2011, la Timisoara.(Dar copilaria mi-a ramas la Resita.)

  2. ing.Markowski Igor Adalbert 14. oct., 2011 at 11:51 #

    Un OM,ca Georg Hromadka,se naste odata la o suta de ani. Fiind si eu social democrat,precum a fost el, m-am zbatut sa fac ceva pentru nemurirea lui.Cu sincera modestie,cred ca placa de bronz cu chipul si numele sau de pe fatada Casei de Cultua a Sindicatelor din Resita (caz unic in Romania)ca si titlul de Cetatean de Onoare-post mortem- al Municipiului Resita, imi rasplatesc zbaterea, deloc usoara, dorind ca peste numele lui si daruirea sa exemplara pentru mai binele celor multi, sa nu se astearna colbul nedrept al uitarii. Cei doisprezece ani de inchisoare,(chinut indurati cu aceasta unica „vina”),n-au ciobit cu nimic caracterul sau integru. „Vesnic amintirea lui”. P.S.=pentru Metarsis,tot binele,admiratia si dragostea mea de nascut resitean.

  3. Werner Henn 13. oct., 2011 at 10:58 #

    Cu multa placere si mare bucurie, observ ca numele lui Georg Hromadka ramane in constiinta resitenilor, si sper nu numai a lor! El a fost mentorul meu politic, unul dintre primii cu care am avut contact in Germania dupa ce am ajuns acolo acuma 28 de ani si cel care ma incurajat sa ma involvez in munca politica. Din pacate am avut prea putini de caracterul si curajul lui printre noi, care au luptat pentru drepturile populatiei. Eu voi continua sa duc mai departe aceasta politica si in sensul si amintirea lui.
    Multumesc tuturor carora istoria Resitei nu le este indiferenta si organizatorilor din orasul meu natal!

    Werner Henn
    Consilier municipal.
    Presedintele partidului social democrat SPD pe municipiul Baden-Baden

Lasă un comentariu...