Nicolae Sârbu

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 3 Comentarii

Nicolae Sârbu

7 oct.

… “Şi palma panoului de onoare al obârşiei”

Volumul “Eu, Nicolae de Ohaba” semnat Nicolae Sârbu  a fost lansat aseară, 6 octombrie, la librăria Semn de Carte din Reşiţa în prezenţa unui public numeros, oameni de cultură, iubitori de carte, foşti colegi ai jurnalistului, scriitorului şi exmanagerul Bibliotecii Judeţene. Întâlnirea, desfăşurată în cadrul  proiectului “Biblioteci fără frontiere” – Zilele Bibliotecii Judeţene Paul Iorgovici Reşiţa  dar şi a ciclului iniţiat de Metarsis sub genericul “Oraşul cu poeţi” a fost moderată de  directorul secţiei germane – Erwin Josef Ţigla. După cuvântul directorului Bibliotecii Judeţene- domnişoara Clara Constantin care a mulţumit pentru participare au vorbit despre autor şi operă criticul Gheorghe Jurma, poeţii Gheorghe Zincescu, Costel Staicu şi Dia Iova, jurnaliştii Dorina Sgaverdia şi Titus Crişciu, realizatorul de emisiuni radio Valentin Homescu şi istoric Dana Bălănescu.

S-au depanăt amintiri, s-au citit vesuri, a fost onorat managerul cultural, jurnalistul, scriitorul şi poetul Nicolae Sârbu la împlinirea frumoasei varste sexagenare.

Al şaptesprezecelea volum semnat Nicolae Sârbu ne-a emoţionat prin versul “care-şi trage seva din izvorul nesecat al satului românesc” după cum l-a definit editorul, criticul dar mai ales prietenul Gheorghe Jurma. În replică, el, Nicole de Ohaba a declamat cu mândrie “ a sosit vremea ca poetul să se răzbune pe director” mărturisind că nu se joacă de-a scrisul, motivând astfel rarele apariţii în public din ultima vreme.

Joi seara, la librăria Semn de Carte din Reşiţa,  “şarpele casei”  a fost “un flaut” la care Nicolae Sârbu a ştiut să cânte în “palma panoului de onoare al obârşiei”.


3 comentarii la “Nicolae Sârbu”

 1. Balanescu Dana Antoaneta 08. oct., 2011 at 4:13 #

  ET MOI! Am vorbit in incheiere…Probabil, nu am fost observata/uitata fiindca……se-nserase deja!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • metarsis 08. oct., 2011 at 23:29 #

   Am reparat eroarea…cu scuzele de rigoare…

 2. Matei Mircioane 07. oct., 2011 at 23:42 #

  A fost o întâlnire interesantă şi Sârbu mi s-a părut a fi în vână poetică. Mi-a plăcut tot ce a citit. Răzbunarea poetului pe director a fost foarte frumoasă. Iată un fel de răzbunare care nu poate fi blamată.

Lasă un comentariu...