Somităţi ale vieţii culturale, ştiinţifice şi medicale a Reşiţei s-au întâlnit la librăria “Semn de carte” după o jumătate de secol de viaţă

Postat de în Articole apărute în presă » 1 Comentariu

Somităţi ale vieţii culturale, ştiinţifice şi medicale a Reşiţei s-au întâlnit la librăria “Semn de carte” după o jumătate de secol de viaţă

4 iun.

Câteva personalităţi publice şi ale culturii româneşti, care au absolvit liceul reşiţean în urmă cu 50 de ani s-au  întâlnit la  Librăria Semn de carte* din Reşiţa aflată pe strada Libertăţii, nr. 13 .Între cei care au depănat amintiri şi au vorbit despre împlinirile lor au fost: cardiologul Mircea Meilă, compozitorul şi muzicologul Sabin Păuţa, matematicianul Dan Farcaş, istoricul Dan Perian. Evenimentul este recomandat de Studioul Regional Radio Reşiţa.

Articol scris de Cristina Corocan

Articol postat online pe www.radio-resita.ro în 03.06.2010

.

După 50 de ani: Somităţi ale vieţii culturale, ştiinţifice şi medicale s-au întâlnit la Librăria “Semn de Carte” din Reşiţa

După 50 de ani, în căutarea timpului trecut, câţiva reprezentanţi ai promoţiei 1960 a Liceului Bastilia din Reşiţa au retrăit dragi momente dintr-o tinereţe comună. Somităţi ale vieţii culturale, ştiinţifice şi medicale, făcând parte din elita generaţiei respective au concentrat într-o oră, o jumătate de veac de când ei nu mai sunt liceeni. Au participat la această întâlnire cardiologul Mircea Meilă, matematicianul Dan Farcaş, compozitorul Sabin Păuţa şi istoricul Dan Perian, foşti colegi într-o generaţie de aur, cu care Liceul Bastilia şi Reşiţa se mândersc, pe de-o parte cu impresionantele cariere pe care şi le-au construit şi apoi cu discipolii pe care i-au îndrumat şi sprijinit din postura de mentor şi model, care acum au la rândul lor cariere strălucite. La librăria “Semn de Carte” din Reşiţa, amintirile au fost povestite şi împletite cu precizie, cu umor şi nostalgie.
Compozitorul, profesorul, muzicologul Sabin Păuţa, actualul director al Filarmonicii din New Jersey, a vorbit cu drag despre casa părintească de la Moniom, pe care o renovează acum, descoperindu-şi talentul de zidar şi tâmplar. Cardiologul Mircea Meilă, un medic foarte apreciat de cărăşeni pentru profesionalism şi pentru modestie, le-a împărtăşit foştilor colegi bucuria scrisului, o pasiune care a dat roade în ultimii ani, multe dintre cărţile publicate găsindu-se pe rafturile Librăriei Semn de carte, locul acestei întâlniri emoţionante. Matematicianul Dan Farcaş, a făcut parte din echipa de cercetători care a lucrat cu primul calculator din vestul ţării, bătrânul MECIPT şi a povestit întâmplări savuroase din anii 60, începutul exploziei tehnologice. Cu informaţii inedite, mai puţin cunoscute şi poate controversate despre Banatul Montan a contribuit istoricul Dan Perian, care alături de medicul Mircea Meilă semnează rubrici interesante în fiecare săptămână la Radio Reşiţa. La Semn de Carte* o jumătate de veac – concentrată într-o oră.

Articol scris de Ramona Vaipan

Articol postat online pe www.radio-resita.ro în 04.06.2010

Un comentariu la “Somităţi ale vieţii culturale, ştiinţifice şi medicale a Reşiţei s-au întâlnit la librăria “Semn de carte” după o jumătate de secol de viaţă”

  1. Maria 07. iun., 2010 at 9:56 #

    Pacat ca nu vad mai multi adolescenti in poze…cred ca ar fi avut ce sa auda. Probabil erau ocupati cu vreo discoteca. Astia suntem! Oricum felicitari Semn de carte – nu te lasa!

Lasă un comentariu...