Vocaţia? Dascăl!

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 4 Comentarii

Vocaţia? Dascăl!

9 sept.

Înv. Maria Ciontu şi a II-a C

Întâlnirea de luni 5 septembrie 2011 din curtea acoperită de viţă de vie cu struguri în pârg a librăriei Semn de Carte din Reşiţa, prilejuită de lansarea culegerii de versuri scrise de elevii clasei a II-a C – anul şcolar 2010-2011 de la Şcoala cu clasele I-VIII nr 2, a adus laolaltă bunici, părinţi, copii şi dascăl. Încântaţi, cei mici şi-au recitat creaţiile cuprinse în volumul “Din lumea necuvântătoarelor”. Încărcaţi de emoţie, cu ochii în lacrimi, elevi şi dascăl şi-au luat rămas bun, doamna Maria Ciontu fiind, din anul şcolar 2011-2012, mentor al clasei a IV-a de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 1 din Reşiţa. Şi cum vocaţia de dascăl te face să iubeşti copii şi cartea, o parte din sufletul Mariei Ciontu a rămas alături de “puişorii” pe care i-a îndrumat şi ocrotit în ultimii 2 ani. Şi cum “Cartea este un dar pe care-l poţi deschide iar…şi iar…” iar cuvântul scris rămâne, fiecare copil a primit o carte şi un gând al învăţătoarei, o carte în care, peste ani, işi va regăsi mica poezie scrisă, singur sau cu ajutor, mărturie a celei mai frumoase şi lipsite de griji perioade din viaţă-copilăria.

“Pe tot parcursul clasei a II-a am încercat să îi determin pe elevii mei să-şi facă din Carte  o prietenă dragă. Prin realizarea acestei cărticele cu creaţiile lor sunt sigură că am reușit. Gustul pentru citit şi creație vine doar <mâncând lectură> zilnic. Deviza noastră era: ”Nicio zi făr-a citi !”. Sigur că  parteneri de nădejde ne-au fost librăria Semn de Carte din Resita, Centrul de Carte Banatica al Bibliotecii Judetene Paul Iorgovici și  părinții (mai ales mamele), care le-au stat mereu aproape și i-au sprijinit în acest demers deloc ușor la această fragedă vârstă. Educația își arată efectele atunci când există o strânsă legătură între dascăl-elev-părinte, dar întotdeauna Măria-sa elevul trebuie să fie în centrul atenției. Nu trebuie să fii numai educatorul lor, trebuie să fii confidentul și totodată prietenul lor. Sufletul copilului e ca o floare care se deschide sau nu, în funcție de felul în care este îngrijită! Stimați adulți, aveți mare grija de această inestimabilă floare ! “  (înv. Maria Ciontu- mamă şi dascăl pentru generaţii de elevi)

4 comentarii la “Vocaţia? Dascăl!”

 1. velimirovici onisim lukian 24. oct., 2011 at 21:49 #

  VA MULTUMESC DOAMNA INVATATOARE CIONTU MARIA PENTRU TOT CE M-ATI INVATAT NE ESTE DOR DE D-VOASTRA SI VA ASTEPTAM INTREAGA CLASA SA VA INTOARCETI CAT MAI CURAND INAPOI LA NOI!!!!!!!!!!!!RUSINE CELOR CARE A FACUT ACEASTA DESPARTIRE A NOASTRA DE D-VOASTRA DAR EXISTA UN „DUMNEZEU” CARE VA FACE DREPTATE….CU STIMA SI RESPECT CLASA A 3 A C VA ASTEAPTA CU BRATELE LARG DESCHISE SA VA INTOARCETI INAPOI LA NOI

 2. Maria Ciontu 19. oct., 2011 at 19:06 #

  Și doamnei Ciontu îi este extrem de dor și suferă enorm după „puișorii” ei, dar multe se întâmplă pe lumea aceasta altfel decât ne dorim și totuși trebuie să ne continuăm drumul cu fruntea sus. Asta vă doresc și eu vouă, puișorii mei iubiți! Să auzim numai de bine!

 3. marin oana isabelle 19. oct., 2011 at 16:52 #

  ma numesc marin oana isabelle si doamna maria cionti mi-a fost invatatatoare la clasele intai si a doua si acum a plecat la alta scoala si mie si colegirol mei ne e foarte dor de doamna!!!!!!!!!!!!!!

 4. Marin Loredana 16. sept., 2011 at 9:12 #

  Inainte de toate Doamna,(pentru ca asa ii spuneam si ii voi spune)a fost si va ramane prietena de suflet a copiilor si a mea ca parinte.
  Sunt trista si mi-am propus sa depasesc acest moment fara „a varsa” lacrimi.Nu voi reusi, pentru ca o lacrima va sta mereu sa cada cand ma voi gandi la Doamna mea.Cuvintele sunt de prios pentru a descrie ceea ce simt si gandesc,dar ea va simti toata dragostea,respectul si gandurile bune de fiecare data cand privirile ni se vor intalni.

Lasă un comentariu...