Daruri de Moş Nicolae…

Postat de în Conținut VIDEO, Despre evenimente derulate » 3 Comentarii

Daruri de Moş Nicolae…

3 dec.

Cartea e un dar pe care-l poţi deschide iar…şi iar…

Inocenţă. Candoare. Glasuri vesele. Curiozitate. Cărţi colorate. Şi copii frumoşi. Blândeţe. Şi multă dragoste…. În prag de sărbatoare, la librăria Semn de Carte s-au întâlnit, cum altfel, cuvântul scris, desenul colorat, poezia, şi muzica, cu dragostea faţă de copii. Parte a proiectului educaţional “Cartea – prietena mea dragă” ce-şi propune evidenţierea importanţei  cărţii, acţiunea iniţiată de doamna învăţător Maria Ciontu de la Şcoala generală nr. 2 din Reşiţa  sub genericul  “Cartea e un dar pe care-l poţi deschide iar..si iar…” a fost un exerciţiu propus. Unul simplu şi inedit. Copiii clasei a II-a C au tras la sorţi numele unui coleg. Şi astfel am învăţat despre colegialitate. Apoi  au cumpărat  un dar pentru colegul de clasă. Şi astfel am învăţat că un dar minunat poate fi o carte. Au plătit-o din banii din puşculiţă. Şi asta a dat valoare materială cărţii. De Moş Nicolae, în 6 decembrie, acea carte va fi dăruită, împreună cu o mică dedicaţie, colegului de clasă. Şi astfel vom învăţa bucuria de a dărui. Şi valoarea spitituală a cărţii oferite-n dar în zi de sărbătoare, într-o lună denumită generic  “a cadourilor”. Şi pentru adulţi a fost un exerciţiu. Acela de regăsire a stării de bucurie proprie copilăriei, de minunare în faţa cărţilor viu colorate, de emoţie cuprinzătoare a întregii fiinţe amplificată de glasurile – clinchet de clopoţei – ale copiilor cântând, recitând, sau doar vorbind cu candoare despre cărţi. Un 10 binemeritat copiilor clasei a II-a C de la Şcoala generală nr. 2 din Reşiţa. Un alt 10 binemeritat doamnei învăţător Maria Ciontu.


3 comentarii la “Daruri de Moş Nicolae…”

  1. Ora Exacta 15. iul., 2015 at 16:08 #

    Buna pagina. Super continut, la fel si design. Intr-un cuvant, aveti un site cu care va puteti mandri!

  2. chincea 06. dec., 2010 at 18:24 #

    Mi-am vazut nepoata si m-am bucurat foarte mult mai ales ca doamna invatatoare a fost si invatatoarea fiului meu.Felicitari pentru actiune.

    • maria ciontu 09. dec., 2010 at 16:56 #

      Mulţumesc mult fam. CHINCEA pentru aprecieri! Iată cum se perindă generaţiile prin viaţa unui dascăl şi lasă urme durabile în existenţa noastră.

Lasă un comentariu...