Valeriu SEPI- Mitologii personale, II

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

3 oct.

FISP VIII, REȘIȚA 250, 29 sept.- 24 oct. 2021

Valeriu Sepi revine acasă

Marți,  05 octombrie 2021, ora 18:00, Muzeul Banatului Montan din Reșița va găzdui vernisajul expoziției de artă plastică ”Mitologii personale, II” cu lucrări semnate Valeriu SEPI.

Și dacă librăria Semn de Cartea fost martora întoarcerii la Reșița a artistului vizual VALERIU SEPI în iulie 2014 cu o primă ”personală”, marți, după 7 ani,  în an jubiliar REȘIȚA 250 artistul revine în locul nașterii și al copilariei până spre adolescența târzie cu ”Mitologiilor personale II”. O expoziție de excepție semnată de un “absolvent de inginerie la Reșița” și al Facultății de Artă Plastică din Timișoara, stabilit în Germania în 1985 și din 1991 în Singapore, un artist plastic autentic, cu expoziții în Dubai, Nepal, Brazilia, Columbia, Germania, Singapore, cel care a cântat cu trupa Phoenix pentru care a și conceput copertele câtorva discuri, printre care neuitatul album  ”Canta fabule”.

Expoziția se va bucura de prezențele renumitului sculptor Nicolae FLEISSIG (Franța)  prin 2 sculpturi și a poetului Dimitrie GRAMA (Suedia), reșițean, medic chirurg, poet, stabilit la Stockholm.

Moment muzical: prof. Diana SZUIOGAN, violoncel, Liceul de Arte Sabin PAUTZA, Reșița cu Preludiu și Sarabandă din Suita a II-a de Johann Sebastian BACH

Evenimentul de înscrie sub genericul ”Sabin PAUTZA și generația sa” în cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional Sabin PAUTZA, Reșița 250, 29 sept.- 24 oct. 2021.

Organizator: Societatea pentru Cultură METARSIS – activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană

Parteneri culturali: Consiliului Județean Caraș-Severin, Primăria și Consiliul Local Reșița, Inspectoratul Școlar Caraș-Severin, Centrul Universitar UBB Reșița, Muzeul Banatului Montan, Biserica Romano-Catolică „Maria Zăpezii”, TMK Reșița, Club Rotary Reșița,  Lion’s Onix Reșița, Colegiul Farmaciștilor din Caraș-Severin, Liceul de Artă Sabin Păuța, Şcoala Populară de Arte şi Meserii Ion Românu, Muzeul Național ”George Enescu” București, Muzeul Cineastului Amator, Caraș S.A., Magaziile Refill, Cartierul Francez, Librăria Semn de Carte.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...