„Sculptez si scriu cu ambele mâini”

Postat de în Articole apărute în presă » 0 Comentarii

„Sculptez si scriu cu ambele mâini”

28 mai

Un interviu cu Bata Marianov realizat de Matei Mircioane.

Sculptorul Bata Marianov se află din nou la Reşiţa pentru a pregăti lansarea a trei volume, la noua Librărie Semn de carte*, situată pe Strada Libertăţii. Artistul, originar din Timişoara şi stabilit în Germania, spune că în ultimii ani şi-a împărţit viaţa între sculptură şi scris, între România şi Germania. „Eu îmi petrec şase luni din an în România, aici în general mă dedic sculpturii. Celelalte şase luni, mă retrag la hibernare în Germania, dar eu nu hibernez ca ursul, în acest timp scriu. Am gata tipărite trei voume pe care le voi lansa în 11 iunie, la Librăria «Semn de carte». Este vorba despre «Monografia – Bata Marianov», care cuprinde aproape toată activitatea mea artistică de la începuturi, până anul trecut, când am făcut o expoziţie retrospectivă la Muzeul de Artă din Timişoara.Apoi am volumul «Dialoguri cu Mihaela Cristea», cu interviuri pe care regretata jurnalistă mi le-a luat în ultimii ani ai vieţii, şi «Laurii de plastic», un roman cu prefaţă de Adam Pusloiç. Romanul acesta cuprinde aspecte din perioada în care am lucrat la Parcul de sculptură de la Caransebeş, întâmplări pe care le-am transformat în literatură”.

Sculptorul spune că vremurile actuale nu îi permit să continue extinderea Parcului de Sculptură de la Gărâna. „Parcul de la Caransebeş s-a încheiat, s-a rotunjit, i-am făcut anul trecut inaugurarea, iar Parcul de la Gărâna stă pe loc, nu sunt bani”.

Bata Marianov declară că sculptează şi scrie „cu ambele mâini” şi va face la fel în continuare, indiferent de crizele care vin şi pleacă, „În artă întotdeauna a fost criză, dar nu avem voie să depunem armele. Iniţiativa soţilor Duca de a înfiinţa o librărie ca un «Club al Artelor» la Reşiţa este interesantă şi voi reveni mereu la «Semn de carte» cu multă plăcere”.

.

Articol scris de Matei Mircioane

Publicat online pe www.argument-cs.ro în 23 mai 2010
http://www.argument-cs.ro/content/%E2%80%9Esculptez…

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...