Impresii, sentimente, amintiri

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

3 Oct

Carmen ȘULȚI

COPCeainaria librăriei Semn de Carte, învăluită, miercuri, 27 septembrie 2017, într-un aer proaspăt, franțuzesc. Debutul literar al prof. Carmen ȘULȚI cu  IMPRESII, SENTIMENTE, AMINTIRI, un volum biling român- francez, a fost prilej de întâlnire cu iubitorii limbii lui Baudelaire. ”O carte nascută, cu certitudine, nu dintr-un orgoliu personal sau profesional, nici dintr-o mândrie, ci, mai ales, dintr-un prea plin de trăire. O trăire care, pentru Carmen ȘULȚI, nu poate fi niciodată simplă pentru că îmbracă și dimensiunea spirituală… Biserica, teatrul, concertul și strada sunt, de fapt, cromotopii care organizează interior discursul și care se regăsesc, cred eu, în final, în acele verbe care i-au creionat destinul… A FI  și A AVEA, se definesc și se redefinesc, spune autoarea, prin A BIRUI, A ASCULTA, și, nu în ultimul rând, A IUBI…” a menționat, printre altele, prof.dr. Adriana DUDAȘ-VASILE  în prezentarea cărții. prof. Monica GIUCHICI: ”Aceste momente sunt balsam sufletesc… așa cum Virgil Nemioanu scria: <Prin prezența fiecăruia dintre noi aici, unul câte unul, reclădim un arhipelag interior nu numai de iubire și de respect, dar de multă umanitate>. Cartea lui Carmen  ȘULȚI este IMITATIO DEI și îi doresc să fie fecundă”. Au mai transmis gânduri, felicitând autoarea, prof. Simona Rețeanu, prof. Codruța Popescu și prof.univ.dr. Dan Ciubotariu.  Carmen ȘULȚI, în ceainăria librăriei Semn de Carte devenită neîncăpătoare, mulțumind celor prezenți, și-a făcut public ARGUMENTUL: ”De ce IMPRESII? Impresii, pentru că ele ne însoțesc mereu, oriunde și oricând… la teatru, la concert, pe stradă, la biserică! De ce SENTIMENTE? Sentimente pentru că ele ne surprind și ne exprimă senzațiile, revelațiile, trăirile! De ce AMINTIRI? Amintiri, pentru că prin ele ne regăsim cu oameni dragi, în locuri dragi și ne însoțesc prezentul, când avem nevoie de trecut!”.

Parafrazând impresiile autoarei din : «Le 19 tout au long de l’année» putem considera ziua de 27 septembrie 2017, debutul literar al prof. Carmen ȘULȚI, ca fiind l’expression d’une trés grande générosité. MERCI Madame le Professeur.

Carmen S_002 Carmen S_004 Carmen S_008 Carmen S_010 Carmen S_013 Carmen S_014 Carmen S_018 Carmen S_020 Carmen S_025 Carmen S_026 Carmen S_028 Carmen S_031 Carmen S_032 Carmen S_033 Carmen S_036 Carmen S_038 Carmen S_039 Carmen S_040 Carmen S_042 Carmen S_043Seara s-a înheiat cu un micro recital de pian susținut de Adrian PETROVICI.

Eveniment organizat de Societatea pentru cultură METARSIS- activitați și servicii de cultură urbană și artă contemporană prin librăria Semn de Carte.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...