ȘCOALA ALTFEL

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

25 nov.

copAstăzi, joi, 24 noiembrie 2016, librăria reșițeană Semn de Carte s-a bucurat de prezența elevilor din clasele a V-a A, diriginte prof. Carmen Mihailovici și a VI-a C, diriginte prof. Marinela Manole de la Școala Gimnazială nr. 2 din Reșița. Cuprisă în programul educațional SCOALA ALTFEL, întâlnirea de azi a fost una nonformanlă în care s-a discutat despre importanța librăriilor și a bibliotecilor, rolul jucat de cărți în formarea personalității umane și dezvoltarea vocabularului, a imaginației și creativității individuale. Prezentă la întâlnire, managerul general al Bibliotecii Jurețene PAUL IORGOVICI Clara Maria CONSTANTIN le-a prezentat copiilor ofertele și proiectele Bibliotecii cu accent pe BĂTĂLIA CARTILOR, îndemnându-i la lectură și participare directă, cu atât mai mult cu cât, anul acesta (prin Alexandra  Manole, câstigătoare a ”bătăliei” la categoria de vârsta 11-13 ani) ca și anul trecut (prin Bianca Șovîrlean, declarată ”cititoarea anului” 2015 la aceeași categorie de vârstă) Școala Gimnazială nr. 2 este extrem de bine reprezentată în peisajul educațional cărășan și național. Momentul cel mai gustat ( și de elevi dar, mai ales, de adulții prezenți la Semn de Carte) a fost creat de Claudiu Răsteanu și Fernando Radu. Microrecitalul de pian oferit de cei doi tineri talentați s-a încheiat cu melodia Formației 5 ”O fata ca ea”, Fernando antrenându-și colegii să cânte împreună. Ceea ce s-a și întâmplat. O diminițeană reușită, între cărți, în care talentele au fost puse în valoare dovedindu-se, dacă mai era nevoie, că muzica unește și, cu certitudine, te face mai bun. (Camelia Duca)

scoala-altfelf_003 scoala-altfelf_008 scoala-altfelf_009 scoala-altfelf_011 scoala-altfelf_013 scoala-altfelf_016 scoala-altfelf_019 scoala-altfelf_025 scoala-altfelf_032 scoala-altfelf_043 scoala-altfelf_053 scoala-altfelf_058 scoala-altfelf_063 scoala-altfelf_084 scoala-altfelf_085

Eveniment sprijinit de Societatea pentru Cultură METARSIS- activități și servicii de cultură urbană și artă conemporană.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...