Gheorghe JURJ

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

11 nov.

Realitatea ca semn. C.S. Peirce și deconstrucția tradiției 

14570610_1083295691778720_3801185285463088302_oMiercuri, 16 noiembrie 2016, orele 18:00, libraria Semn de Carte din Reșița, str. Libertații 13, găzduiește lansarea volumuluiRealitatea ca semn C.S.Peirce și deconstrucția tradiției semnat Gheorghe JURJ. (ed.Tritonic, 2016).

”Cunoscut ca Dr. Jurj de către pacienți și ca Relu de prieteni, practician excelent al medicinii generale, medic primar cu specializări multiple, profesor de homeopatie cu cursuri exclusive și mereu cerute în toată lumea, din Rusia până în America latină, doctor în filosofie, comentator al lui Patanjali, Jurj știe cum să pună problemele într-o <teorie a întregului> și, în afară de faptul că este muzician, scriitor, poet, pictor și înotător de nivel competițional, este unul dintre puținii gânditori originali asupra semioticii medicale în vremurile de azi. Semiotica înțeleasă aici cu întregile conotații ale teoriei perceiene.” (prof. Silvia Weisse, Universitatea Catolică Sao Paulo, Brazilia).

”Credem că … din lectura cărţii pe care ne-o oferă domnul Gheorghe Jurj, se poate conchide uşor că ne aflăm în faţa unei lucrări remarcabile, care dovedeşte o mare putere de analiză şi valorificare a operei unuia dintre cei mai interesanţi şi prolifici gânditori din istoria modernă a filosofiei, o mare capacitate personală de interpretare şi aplicare creatoare a ideilor semioticianului american. Avem convingerea că publicarea acestei cărţi va fi primită cu cel mai mare interes şi că cititorii, indiferent de preocupările şi opţiunile lor intelectuale, vor avea mult de câştigat în înţelegerea lumii în care trăiesc şi în adaptarea activă la constrângerile epocii comunicaţionale pe care o traversăm.” (prof. Constantin Grecu, conducatorul tezei de doctorat în filozofie a dr. Jurj, Timisoara, 21 August 2016).

Cu ”Addendum. De la teorie semnelor la o semiotică medicală”, volumul care se va lansa miercuri la Reșița devine unul de interes pentru medici. ”Ceea ce am încercat în această schiță asupra aplicării semioticii în medicină este că, în cele din urmă, întreaga parte cognitivă din medicină nu este decât un mod de a lucra cu semnele. Întrega gândire medicală este permeată de procese semiotice, semnele sunt prezente în fiecare dintre etapele actului medical și chiar punctul central al domeniului medical, definirea a ceea ce este normal sau patologic, este de natura semnelor” (dr.Jurj). (Camelia Duca)

Invitati: Ada D.CRUCEANU, dr.filologie, critic literar, Ion ȘTIUBEA, filozof, jurnalist

Moment muzical: prof. Eduard Gentile Ailenei, contrabas.

Eveniment organizat de METARSIS- activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană prin librăria Semn de Carte.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...