Şcoala altfel

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

4 nov.

copColegiul Economic al Banatului Montan la Semn de Carte

Proaspeții liceeni din clasele a IX-a B și a IX-a F de la Colegiul Economic al Banatului Montan, coordonați de prof. Valentina Mihuț și prof. Roxana Țunea, au post prezenți, astăzi, 4 noiembrie 2016, la librăria Semn de Carte din Reșița. Parte a Proiectului Educațional ”100 de cărți, 100 de zâmbete, 100 de prieteni” inițiat de Societatea pentru Cultură METARSIS- activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană în parteneriat cu prestigiosul Colegiu Economic al Banatului Montan, evenimentul desfășurat în librărie a mijlocit întâlnirea tinerilor cu Ion Știubea, absolvent de Filozofie, profesor și jurnalist, corespondent pentru TVR și Radio România din Israel, țară care l-a adoptat, împreună cu familia, din 1988 și reîntors, de curând, ”acasă”. Despre cărți, despre zâmbete, prietenie și visul lor adolescentin (13 din 20, cam mult, nu?) de a pleca în străinătate (pentru a câștiga mai bine), despre ”mirajul vestului” și ceea ce înseamnă să fii român într-o altă cultură, despre cum și cu ce trebuie să se înarmeze înainte de-a se stabili în alte țări, despre capcane și situații neprevăzute, despre ce vor lua cu ei și, mai ales, ce vor lăsa acasă, despre ce-și doresc pentru Reșița și ce înseamnă orașul pentru ei, despre cum și unde se văd, ei pe ei înșiși, peste 10 ani, s-a discutat, nonformal, într-o oră de ”școala altfel”; cu dorința declarată și speranța ca întâlnirea să-și fi atins scopul: acela de a-i conștientiza și îndruma spre autocunoaștere, de a-i determina să-și valorizeze preocupările, talentele și de a-și spori competențele, încurajându-i să-și manifeste creativitate, imaginația, urmărirea și  realizarea visurilor, aici sau oriunde. Și de-ai apropia de CARTE. Fie ea tipografiată sau digitală.

scoala-altfel-2016_001 scoala-altfel-2016_002 scoala-altfel-2016_003 scoala-altfel-2016_004 scoala-altfel-2016_005Întâlnirea a fost cuprinsă în programul național ”Școala altfel”, program care propune implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități specifice extracurriculare și extrașcolare contribuind la îmbinarea, într-un mod plăcut, a teoriei cu aplicațiile ei din viața de zi cu zi încercând să identificăm soluții eficiente pentru problemele sociale și emoționale ale adolescenților prezenți la întâlnire. Mulțumirile organizatorilor adresate invitatului, prof. Ion Știubea, ziaristului Ionel Ivașcu de la Jurnal de Caraş-Severin – Caon și, nu în ultimul rând, tinerilor liceeni. (Camelia Duca)

scoala-altfel-2016_006 scoala-altfel-2016_007 scoala-altfel-2016_008 scoala-altfel-2016_009 scoala-altfel-2016_010Organizator: METARSIS- activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană prin librăria Semn de Carte în parteneriat cu Colegiul Economic al Banatului Montan.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...