KIRCHWEIH, Văliug- Franzdorf

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

1 Oct

 

2 octombrie 2016

copDuminică, 2 ocrombrie 2016, în localitatea cărăşană Văliug (Franzdorf), va avea loc Sărbatoarea Bisericii Romano-Catolice, KIRCHWEIH. Ridicată în anul 1861 în stil neo-romanic cu influenţe neo-gotice de către coloniştii Imperiului trimişi aici pentru apărarea graniţelor de est, Biserica din micuţa localitate aşezată la poalele munţilor Semenic stă sub hramul  Sf. Francisc de Assisi, ocrotitorul întregii comunităţi. Programul la care vă invităm să participaţi cuprinde: 13:30 Program susţinut de Fanfara BERGWERKSKAPELLE, Steierdorf, 14:00 Parada şi ridicarea POM-ului de KIRCHWEIH, 15:00 Liturghie festivă de Hram cu participarea Corului FRANZ STÜRMER al Forumului Democratic al Germanilor din Banatul Montan, 16:00 Program de dansuri populare germane susţinut de Formaţia ENZIAN a Forumului Democratic al Germanilor din Banatul Montan.

afis-net-valiugVă invităm la Kirchweih-ul de la Văliug, sărbatoarea Sf. Francisc de Assisi (1181 sau 1182 -3 octombrie 1226), în anul în care comemorăm 790 de ani de la trecerea în nefiinţă.

Evenimenul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Văliug în parteneriat cu Parohia Romano-Catolică Maria Zăpezii Reşiţa, Biserica Romano-Catolică Francisc de Asissi Văliug, Forumul Democratic al Germanilor din Banatul Montan şi Societatea pentru Cultură METARSIS- activităţi şi servicii de cultură urbană şi artă contemporană.

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu...