Arhivă | septembrie, 2021

KIRCHWEIH – Hramul bisericii

Postat de în Fără categorie » 1 Comentariu

30 sept.

Franzdorf- Văliug

Duminică, 3 octombrie 2021, în localitatea cărăşană Văliug / Franzdorf, va avea loc Sărbatoarea Bisericii Romano-Catolice, KIRCHWEIH/ HRAM. Ridicată în anul 1861 în stil neo-romanic cu influenţe neo-gotice de către coloniştii Imperiului trimişi aici pentru apărarea graniţelor de est, Biserica din micuţa localitate aşezată la poalele munţilor Semenic este patronată de  Sf. Francisc de Assisi, ocrotitorul întregii comunităţi.

 Programul cuprinde:

Ora 14:30  Biserica Romano-Catolică Sf. Francisc de Assisi

  • Program susţinut de Fanfara BERGWERKSKAPELLE, Steierdorf- Anina

Ora 15:00  Biserica Romano-Catolică Sf. Francisc de Assisi

  • Sfânta Liturghie cu prilejul celui de-al 160-lea hram al Bisericii Romano-Catolice Sf. Francisc de Assisi oficiată de pr. Veniamin PĂLIE, parohul Bisericii Romano-Catolice Maria Zăpezii din Reșița

Ora 16:15  Piațeta din fața Primăriei

  • Ceremonia de ridicare a pomului de Kirchweih
  • Reprezentație de dansuri populare germane cu formația Enzian/ Gențiana din Reșița a Forumului Democratic al Germanilor din Banatul Montan.

Vă invităm la Kirchweih-ul de la Văliug, la sărbatoarea Sf. Francisc de Assisi (1181 sau 1182 -3 octombrie 1226), în anul în care comemorăm 840 de ani de la nașterea Sa.

Evenimenul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Văliug

 Parteneri: Parohia Romano-Catolică Maria Zăpezii Reşiţa, Biserica Romano-Catolică Francisc de Asissi Văliug, Forumul Democratic al Germanilor din Banatul Montan şi Societatea pentru Cultură METARSIS- activităţi şi servicii de cultură urbană şi artă contemporană.

ADDENDA

Postat de în Fără categorie » 0 Comentarii

29 sept.

Cu sau fară corona, mai ales în pandemie, în noi arde un foc. Nestins de 250 de ani! Vom fi și azi, împreună, umăr lângă umăr, în trecut, în prezent și pentru viitor. Autoritățile statul român impun restricții ca măsură sanitară contra răspândirii coronavirusului limitând accesul liber al oamenilor în Biserica Catolică Maria Zăpezii la Concertul vocal simfonic dedicat Reșiței, la 250 de ani de istorie industrială. Regretăm profund creșterea ratei de infectare și ne adaptăm condițiilor întru buna desfășurare a FISP VIII. Concertul din această seară se va desfășura cu ocuparea Bisericii 50% din capacitate. Intrarea se va face, în ordinea sosirii, pe bază de: certificat verde, dovada medicală de trecere prin boală, test anticovid. Organizatorii roagă participanții să poarte mască și să foloseaască dezinfectantele puse la dispoziție. Intrare liberă. Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!  

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL SABIN PAUTZA, 29 sept. – 24 oct. 2021, ed. a VIII-a, REȘIȚA 250

Postat de în Anunțuri evenimente » 1 Comentariu

27 sept.

Motto:

„ În Reșița se nasc ceremonii/ De pe Bârzava, dealuri-veșnicii./ La Reșița dă floarea vieții-n spic/ Precum izvoarele în Semenic.” Imnul Reșiței, text Octavian  DOCLIN, muzica Sabin PAUTZA

Proiectul pornit cu pasiune și îndrăzneală în mai 2014, prin care mărturisim admirația și respectul față de pedagogul, interpretul, dirijorul și compozitorul reșițean SABIN PAUTZA și, totodata, dragostea noastra pentru muzica de calitate, merge mai departe.

Festivalul Internaţional SABIN PAUTZA (FISP)  ediţia a VIII-a, 2021, 29 sept.- 24 oct. 2021,  onorează  REȘIȚA la 250 de istorie industrială.  Sub genericul „În noi arde un foc nestins”  evenimentul va cuprinde: expoziţii, lansare de carte, concerte, recitaluri şi Concursul de Interpretare Pianistică şi Compoziţie SABIN PAUTZA ed. a VII-a, după urmatorul program:

(mai mult…)

FISP VIII – REȘIȚA 250

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

10 sept.

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL SABIN PAUTZA, ed. a VIII-a, REȘIȚA 250

29 sept.-24 oct.2021

CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE INTERPRETARE PIANISTICĂ ȘI COMPOZIȚIE SABIN PAUTZA

22-24 octombrie 2021

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL SABIN PAUTZA – ediția a VIII-a, Resita 250 se va desfășura, în anul în care se sărbătoresc 250 ani de istorie industrială în orașul de pe Bârzava, ca semn de prețuire față de una dintre valorile de necontestat ale Banatului Montan, ale României și ale lumii – maestrul Sabin PAUTZA, compozitor, dirijor, profesor univeristar, cu o carieră strălucită în țară și în străinătate.

CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE INTERPRETARE PIANISTICĂ ȘI COMPOZIȚIE SABIN PAUTZA este parte a FISP VIII și se va desfășura, la Reșița, între  22-24 octombrie 2021. În caz excepțional, concursul se va desfășura on line.

(mai mult…)