Arhivă | aprilie, 2017

Lansare de carte

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

28 apr.

Vremuind prin vreme, Marin Vînătoru

cop

Neîncapatoare librăria reșiteană Semn de Carte miercuri, 26 aprilie 2017, la lansarea celui de-al șaptelea volum de versuri semnat Marin Vînătoru,  ”Vremuind prin vreme”. Cu licență și doctorat (1986) în filozofie, fost cadru didactic la Colegiul National ”Diaconovici-Tietz” și profesor asociat al Universităților ”Eftimie Murgu” din Reșița și ”Vasile Goldiș” din Arad, Marin Vînătoru scrie versuri și publică primul volum ”Miraj” în 1998. Urmează, cronologic, 1999- ”Pasărea albastră”, 2000- ”Flăcări în tăcere” și ”La unbra unui gând”, 2009- ”Port în mine lumina unui gând” iar în 2015- ”Sub geana vremii”. (mai mult…)

POVESTEA LOCULUI MEU

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

27 apr.

copAproximativ trei sute de elevi de ciclul primar, reprezentând cincizeci de școli cărășene, sunt implicați, în acest an școlar, într-un proiect educațional județean intitulat POVESTEA LOCULUI MEU, implementat de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin. Organizați în echipaje alcătuite din câte patru elevi din aceeași unitate școlară, elevi din toate zonele geografice ale județului participă la o serie de activități finalizate prin concursuri de pictură, fotografie, interviuri, creații literare și prezentări ale localității și ale regiunii din care provin. (mai mult…)

Marin VÎNĂTORU

Postat de în Fără categorie » 0 Comentarii

25 apr.

Vremuind prin vreme

copMiercuri, 26 aprilie 2017, de la orele 17:30, librăria Semn de Carte din Reșița, str. Libertății 13, găzduiește lansarea volumului de versuri Vremuind prin vreme semnat Marin VÎNĂTORU. Absolvent de filozofie al Universității Babeș-Bolyay din Cluj, cu un doctorat în aceeași disciplină, profesor asociat al Universităților Eftimie Murgu din Reșița (2008-2011) și Vasile Goldiș din Arad, filiala Reșița, Marin VÎNĂTORU vine în fața iubitorilor de poezie cu al șaptelea volum de versuri, cu un capitol distinct de gânduri închinate unor poeți recunoscuți sub generic Arderi în tăcere.

Prezentarea volumui va fi facută de prof. Ana KREMM.

In memoriam Anton Breitenhofer

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

13 apr.

copÎn încheierea celei de a XXVII-a ediţii a „Zilelor  Literaturii Germane la Reşiţa” (10.04.2017, n.r.), la Librăria „Semn de carte” a fost comemorat scriitorul Anton Breitenhofer. După cuvântul de deschidere susţinut de doamna Camelia Duca, gazda manifestării au prezentat  scurte alocuţiuni: Ervin Josef Ţigla, preşedintele Asociaţiei germane de cultură şi educaţie a adulţilor Reşiţa, Edith Guip-Cobilanschi, scriitoare , Gheorghe Jurma, critic literar,  Verner Kremm, ziarist şi subsemnatul care i-am închinat câteva rânduri. (mai mult…)

Pagina 1 din 212