Arhivă | februarie, 2017

Expo ARTĂ TEXTILĂ

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

25 feb.

Elena HĂBĂȘESCU

“Pe nici o cale nu ocolești în mod sigur lumea decât prin artă, și nu te unești mai sigur cu ea decât prin artă.“ (Johann Wolfgang von Goethe)

copArtistul plastic Elena HĂBĂȘESCU a venit, miercuri 22 februarie 2017, în fața publicului iubitor al artelor textile, cu o serie de exponate- dovadă a talentului de necontestat. La prima “personală“ din Reșița, la 11 august 2011, când pe simezele librăriei Semn de Carte expunea quilt-uri, criticul Ada D. CRUCEANU spunea: “Prin oameni ca Elena Hăbăşescu se face artă… Prin suprapunerea a câtorva seturi de materiale – inclusiv tuluri – şi, respectiv, cusături diferite, revenind asupra lor şi mergând cu migală pâna la a aşeza în chenare separate fiecare obiect plastic, constituim, în întregime, artă vizuală… (mai mult…)

Elena HĂBĂȘESCU

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

20 feb.

Expo ARTA TEXTILA

coperta HabasescuMiercuri, 22 februarie 2017, librăria Semn de Carte din Reșița, str. Libertății 13, găzduiește, începând cu orele 18:00, vernisajul  expoziției de ARTĂ TEXTILĂ a Elenei HĂBĂȘESCU. După prima „personală“ din 2011 de quilt-uri expuse pe simezele a celeiași librării, miercuri Elena HĂBĂȘESCU aduce în fața publicului lucrări inedite trecute prin mâini dibace și suflet tânăr, de proaspătă studentă a Facultății de Artă Plastică din Timișoara. (mai mult…)

MATE GRATUIT!

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

14 feb.

Meditații la MATEMATICA cu prof. Simona CURESCU

olimpiada_de_matematica_87111800Începând de miercuri 15 februarie 2017, dupa o vacanta binemeritata, la librăria reșițeană Semn de Carte, str. Libertății 13, în fiecare zi de miercuri a săptămânii, între orele 15-17, prof. titular Simona CURESCU va oferi din nou, GRATUIT, meditații celor ce vor să-și consolideze cunoștințele de matematică. Momentan programul de meditații gratuite inițiat de Societatea pentru Cultură METARSIS- activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană prin librăria Semn de Carte cuprinde aria curriculară  MATEMATICA gimnazială, clasele 5-8, cu accent pe activități de consolidare a învățării prin rezolvarea unor tipuri diverse de exerciții și probleme pe nivele progresive de dificultate, cu posibilitatea depășirii nivelului minim de performanță prevăzut de programa școlară. (mai mult…)

LA MULTI ANI, Sabin PAUTZA !

Postat de în La multi ani! » 0 Comentarii

7 feb.

“Mi-e DOR de România chiar şi când sunt în România”

Sabin Pautza pian concertb8 februarie 1943 rămâne înscrisă ca dată extrem de importantă în istoria recentă a Banatului Montan, a României, a muzicii culte de aici, din America şi din lume. La Câlnic-Reşiţa, vedea lumina lumii viitorul compozitor, dirijor şi interpret, Sabin PAUTZA, considerat şi confirmat de critici respectabili ai lumii ca fiind Leonard Bernstein al României plecând de la realitatea că în ultima jumătate de secol puţini compozitori au reuşit să-şi dirijeze cu măiestrie propriile compoziţii fiind, în acelaşi timp, şi interpreţi. Compozitor, dirijor, profesor universitar, doctor în muzică, primul în lume care a folosit muzica lui Jimi Hendrix şi Rolling Stones pentru a preda armonia la Conservatorul din Iaşi, Sabin PAUTZA, stabilit din 1984 în America unde, urmându-şi destinul, devine dirijor și director muzical al celei mai vechi orchestre simfonice a SUA, Plainfield Symphony Orchestra, revine, după 1990, în casa bunicilor din Moniom-Reşiţa, readus acasă de DOR. “Mi-e DOR de România chiar şi când sunt în România” afirmă, cu tărie şi mândrie, Sabin PAUTZA. Între România şi America – unde este CONDUCTOR EMERITUS, pe viaţă, la Plainfield Symphony Orchestra, pe mari scene ale lumii la pupitrul unor orchestre renumite, Sabin PAUTZA, prin spiritul său viu şi neobosit, continuă, din fericire, să facă dovada talentului său excepţional la o înaltă cotă profesionlă. (mai mult…)