Arhivă | 01. nov., 2016

ENESCU, sunet și culoare

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

1 nov.

TURNEU NAȚIONAL

cop22016, anul în care s-au împlinit, la 19 august, 135 de ani de la nașterea renumitului compozitor, violonist, pedagog, pianist și dirijor George ENESCU, a fost marcat, original, prin TURNEUL NAȚIONAL  ”ENESCU, sunet și culoare”. Proiectul cultural inițiat de Asociația Klavier ART din București, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, a cuprins o serie de concerte- experiment în 8 orașe din țară desfășurate în perioada septembrie- octombrie. Încheierea proiectului a avut loc la Reșița în seara zilei de 19 octombrie 2016, la sala LIRA a Liceului de Arte ”Sabin PAUTZA”, orașul de pe Bârzava onorând, printr-o prezență masivă, memoria celui consemnat în istorie drept unul dintre cei mai de seamă oameni de cultură ai secolului XX. (mai mult…)

KIRCHWEIH 2016 Gărâna / Wolfsberg

Postat de în Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

1 nov.

 

Motto: “Nu aspira să fii binefăcătorul întregii omeniri, ci mulţumeşte-te să faci bine persoanelor în mijlocul cărora trăieşti.” Sf. Tereza de Avila 

copSâmbată, 15 octombrie 2016, Gărâna/ Wolfsberg, micuţa localitate de la poalele Semenicului, a îmbrăcat straie de sărbatoare. Hramul Bisericii romano-catolice Sfânta Tereza de Avila (1515-1582), biserică ridicată în anul 1879 de germanii colonizati aici (1828) pe  vremea împăratului austriac Francisc I s-a desfășurat, anul acesta, exact în ziua de celebrare de către Biserica romano- catolică a Sfintei supranumită Tereza de Isus. In ceilalți ani când 15 octombrie nu cade sâmbăta, KIRCHWEIH-ul se sărbătorește în cea mai apropiată sâmbătă de această dată. Anul acesta, la cel de-al 137-lea HRAM, programul a debutat cu programul muzical susținut în fața bisericii de Fanfara din Steierdorf și de Wolfsberger Musikanten, formație a localnicilor din Gărâna/ Wolfsberg și Brebu Nou/ Weidenthal. (mai mult…)