Arhivă | noiembrie, 2015

„Jakob Neubauer“- sculptură mică în lemn

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

26 nov.

Kunstausstellung des Holzschnitzerei- Kreises „Jakob Neubauer“ des Demokratischen Forums der Banater Berglanddeutschen

 

Expo sculpturi“O pasăre a intrat, odată, prin fereastra Atelierului meu. Şi încerca să iasă bătând în geam şi nu găsea ieşirea – căci se lovea mereu de sticlă. S-a aşezat apoi să se odihnească. Şi a încercat din nou şi a ieşit. Sculptura este la fel: dacă găseşti acel geam (acea ieşire), te ridici înspre cer, intri în împărăţia cerurilor…” Constantin Brâncuşi.

Miercuri, 25 noiembrie 2015, la librăria reșițeana Semn de Carte a fost vernisată expoziția de sculptură în lemn cu lucrări realizate de membri ai cercului “Jacob Neubauer” al Forumului  Democrat al Germanilor din România, filiala Caraș-Severin. Purtând numele unui reprezentant de seamă al etniei germane din Banatul Montan, polisportiv și artist, Jacob Neubauer (1922- 2001) a fost și fondator al cercului de sculptură în lemn, cerc preluat din 2001 de discipolul său- George Molin. Cu o componență eterogenă, aici se împlinesc, educându-se sau regăsindu-se, prin artă, copii, tineri și adulți. (mai mult…)

ÎN LUME, PRIN LUMI

Postat de în Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

14 nov.

 

Cristo Redentor auf dem Corcovado in Rio de Janeiro

Cristo Redentor auf dem Corcovado in Rio de Janeiro

Tiberiu Stoia în dialog cu Vasile Bogdan

Joi, 12 noiembrie 2015, la librăria reșițeană Semn de Carte s-a lansat volumul autobiografic În lume, prin lumi, Tiberiu Stoia (inginer geolog, pasionat de turism) în dialog cu Vasile Bogdan.

Despre volum au vorbit criticul Gheorghe Jurma, scriitorii Vasile Bogdan și Titus Suciu. (mai mult…)

Dan D. Farcaș, acasă

Postat de în Despre evenimente derulate » 0 Comentarii

9 nov.

Fapte și răspântii

Lansare Semn de Carte_ 033Dan D. Farcaș s-a întos pe meleaguri natale. Între 2- 6 noiembrie 2015. Primit cu brațele deschise, doctorul în matematici a revăzut Reșița și Oravța. S-a întâalnit cu prieteni vechi, cu oameni de cultură și, cel mai important poate, cu tinerii frumoși și deștepți din: Colegiul Național Mircea Eliade, Colegiul Național Traian Lalelscu, Liceul Teoretic Traian Vuia, Liceul Teoretic Diaconovici-Tietz (“Bastilia” pe care a absolvit-o în 1956 și unde a oferit Bibliotecii volume sub propria semnatură) și, nu în ultimul rând, cu tinerii din Liceul General Dragalina din Oravița. (mai mult…)

Dan D. Farcaş, Fapte și răspântii

Postat de în Anunțuri evenimente » 1 Comentariu

4 nov.

Dan D Farcas ziua3-OZN_ 078Joi, 05 noiembrie 2015, orele 17:00, la librăria Semn de Carte din Reșița, str. Libertății 13, va avea loc o întâlnire nonformală, între prieteni, cu academician, dr. mat. Dan D. Farcaş. Reşiţean  la origine, cu o carieră excepţională în matematică şi informatică (programator al MECIPT I între anii 1962-1967), având ca domenii principale de competenţă modelarea matematică a proceselor, cercetarea operaţională, strategia cercetării ştiinţifice, informatica pentru management, strategii de informatizare, analiză, proiectare şi coordonarea realizării informatice, preşedinte  al Asociatiei pentru Studiul Fenomenelor Aerospaţiale Neindentificate, Dan D. Farcas este autor al peste 25 de volume de specialitate, eseuri şi memorialistică.

După “Rătăcind prin Reşiţa pierdută”, carte de succes  ajunsă la a III-a ediţie, Dan D. Farcaş vine acasă cu volumul “Fapte şi răspântii”, lucrare autobiografică, o carte care porneşte din Banat şi ajunge la Bucureşti, cu povestea primului calculator românesc, document al unei epoci.

Invitaţi speciali: Gheorghe Jurma,  scriitor şi editor, Daniel Borgros, scriitor, jurnalist. (mai mult…)