Arhivă | 25. iun., 2015

CONCERT EXTRAORDINAR

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

25 iun.

cor-fila-600x400-8Corul Academic al Filarmonicii de Stat din Arad – la pupitru SABIN PAUTZA

Vineri, 26 iunie 2015, orele 19:00, în sala LIRA a Liceului de Arte Sabin Păuța  din Reșița va avea loc un CONCERT CORAL EXTRAORDINAR susținut de CORUL ACADEMIC AL FILARMONICII DE STAT DIN ARAD  avându-l la pupitru pe SABIN PAUTZA.

Programul va cuprinde lucrari ale renumiților compozitori: Fr.Schubert, W.A.Mozart, J.Brahms, G.Verdi, K.Jenkins si S.Pautza . (mai mult…)

Ziua universală a iei, de Sânziene

Postat de în Despre evenimente derulate » 1 Comentariu

25 iun.

cop2În 24 iunie 2015, ziua celebrării Sânzienelor, pe simezele librăriei Semn de Carte din Reșița și-au găsit locul fotografii, care au adus în prim planul privitorilor, portul popular românesc. Expoziția ce cuprinde lucrări semnate de Bujorel Purice și Lucian Duca, a fost vernisată ieri 24 iunie, marcând în acest fel Ziua Internațională a Iei.

Participanții la eveniment, au venit venit îmbrăcați în cămăși cusute cu îndemanare și drag de femeile din mediul rural, acolo unde s-a născut tradiția populară.

“S-ar putea întîmpla fel de fel de miracole. Dar trebuie să te învețe cineva cum să le privești, ca să știi că sunt miracole. Altminteri nici nu le vezi. Treci pe lângă ele și nu știi că sunt miracole. Nu le vezi.’’ , a citat din “Noaptea de Sânziene” de Mircea Eliade, în deschidere,  Camelia Duca organizatoarea  acțiunii. (mai mult…)