Arhivă | iulie, 2014

VIA CRUCIS

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

29 iul.

Invitație la: sfințirea DRUMULUI CRUCII Duminică, 3 August 2014, Gărâna.
-15:45 Sfânta Liturghie, Biserica Romano-Catolică Gărâna.
-16:30 Sfințirea Drumului Crucii oficiată de pr. József Csaba Pál, canonic de Timişoara şi arhidiacon romano-catolic al Banatului Montan, cu participarea corurilor de tineret „Fiamma” al parohiei romano-catolice „Maria Zăpezii“ și „Amadeea” din satul Tirol.
Organizatori: Parohia Romano-Catolică „Maria Zăpezii”, Biserica Romano-Catolica Gărâna si Grupul de inițiativă pentru amenajarea Drumului Crucii. (mai mult…)

Sepi Valeriu se întoarce la Reșița

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

22 iul.

Vernisaj, SENS UNIC, MARIA MANUEL și FABIO NOVAIS

Joi, 24 iulie 2014 orele 18:00, librăria Semn de Carte este martora întoarcerii la Reșița a artistului vizual VALERIU SEPI. Născut în orașul de pe Bârzava, “absolvent de inginerie la Reșița” și al Facultății de Artă Plastică din Timișoara, stabilit în Germania în 1985 și din 1991 în Singapore, Valeriu Sepi, cel cu expoziții în Dubai, Nepal, Brazilia, Columbia, Germania, Singapore, cel care a cântat cu trupa Phoenix pentru care a și conceput copertele câtorva discuri, va veni joi  “acasă” cu o parte din lucrarile sale de pictură.

Îl vor întâmpina tinerii de la Sens Unic: Diana Zăstran-voce, Oana Voicu- cajon și Vlad Crânganu- chitară, doi tineri portughezi: Maria Manuel- voce și Fabio Novais- chitară,  voluntari EVS pentru 12 luni la Asociația Nevo Parudimos Reșița.

Invitat special:Ada Cruceanu – critic de artă și Sabin Păutza, președinte al Societății pentru Cultură METARSIS. (mai mult…)

Viorel Marineasa și Daniel Vighi -2 istorii din comedia umană a Banatului

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

14 iul.

Dublă lansare de carte și recital de pian 

Miercuri, 16 iulie 2014, orele 18:00, librăria Semn de Carte din Reșița, str. Libertății 13, va găzdui, în prezența autorilor,  o dublă lansare de carte: VIOREL MARINEASA- Înainte și după (războiul rece) și DANIEL VIGHI- Istoria din cutia de pantofi, două volume-mărturii, povestiri și tablete dintr-un Banat multietnic și, mai ales, multicultural.  (mai mult…)

POVESTEA CONTINUĂ

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

9 iul.

Jazz-crez

NICOLAS SIMION (Germania) instrumente cu ancii, SORIN ROMANESCU (România) chitare 

Sâmbătă, 12 iulie 2014, orele 12:30, în Biserica Romano-Catolică din Brebu Nou, jud. Caraş-Severin, Nicolas Simion (Germania) -saxofon, clarinet şi Sorin Romanescu (România)- chitara vor continua POVEATEA IMPROVIZATĂ începută în iulie anul trecut, mărturisind crezul în jazz, în „catedrala dintre brazi” (Florian Lungu). În  acest spaţiu binecuvântat, devenit, de ani buni, lăcaş de bucurie împărtăşită între artişti de excepţie şi un public cald, ales, în iulie 2014, POVESTEA CONTINUĂ… cu jazz-crez. 

Invitaţi speciali: Sabin Păutza, “conductor emeritus” al Plainfield Symphony Orchesta din New Jersey- SUA şi colegul său de Conservator „Sweet” Florian Lungu. 

Eveniment organizat de Societatea pentru Cultură METARSIS cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş- Severin, al librăriei Semn de Carte şi Piperiu Publicaţii cu bunăvoinţa Parohiei Romano Catolice “Maria Zăpezii”, prin preot József Csaba Pál, canonic de Timişoara şi arhidiacon romano-catolic al Banatului Montan. (mai mult…)

Pagina 1 din 212