Arhivă | iunie, 2014

CHEILE NEREI. SUPERLATIVE MONTANE

Postat de în Anunțuri evenimente » 1 Comentariu

16 iun.

Prof. Marius Terchilă 

Marți, 17 iunie 2014, orele 17:00, la librăria Semn de Carte din Reșița, str. Libertății 13, profesorul timișorean MARIUS TERCHILĂ va aduce publicului iubitor de drumeții și îndrăgostit de MUNTE un nou volum din colecția “Pe poteci de munte”: CHEILE NEREI. SUPERLATIVE MONTANE. Cu un cuprins generos în care vom găsi trasee actualizate- rezultatul parcurgerii a 300 km pe poteci de munte în perioada 12 iulie –  8 septembrie 2013, cartea pune la dispoziția drumeților itinerarii vechi și noi din acest colț de rai: traseul de creastă CĂLIMANI, Rezervația 12 APOSTOLI – CĂLIMANI; celebrele vârfuri din Valea Cernei: PIATRA ALBĂ (aventură), VÂRFUL LUI STAN, misterioasa ARJANA, VLAȘCU MARE (traseu nou, în premieră); cascada BIGĂR – conform Internet e pe locul 1 ca frumusețe, armonie în topul cascadelor din lume; izbucul CERNEI – cel mai puternic izvor carstic din țară; ascensiunea pe vârful GIUMALĂU; cucerirea vârfurilor PELEAGA și PĂPUȘA din Munții RETEZAT. (mai mult…)

Karaoke Children’s Party

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

13 iun.

 

Luni, 16 iunie 2014 cu începere de la orele 19:00, în curtea librăriei Semn de Carte din Reşiţa, str. Libertății 13, sub bolta viței de vie, sunt aşteptați copii, părinți și bunici la o seară petrecută în cântec și bucurie. Eveniemntul, sub genericul “Karaoke Children’s Party” va marca sfârșitul anului școlar la ENGHISH CLUB ANDREEA SIMIN  și este urmare firească a întâlnirilor extrem de reușite din anii precedenți. Va fi o seară a jocului și cântecului în limba engleză, cu desene, concursuri și surprize pentru mari și mici. (mai mult…)

Lansare carte – recital pian și contrabas

Postat de în Anunțuri evenimente » 0 Comentarii

10 iun.

Miercuri, 11 iunie 2014 de la orele 18:00, scriitorul bucureștean Adrian Georgescu va fi prezent la librăria Semn de Carte din Reșița, str. Libertății 13, cu cea mai  recentă apariție: CHILII, a doua carte aparținând tripticului ANASTASIS. Dedicată cuvioșilor părinți din Sfânta Mănăstire Frasinei, volumul “se descoperă a fi o cutremuratoare meditație despre lume și Dumnezeu, izvorâtă din adâncă simțire și însuflețită de duhul smeritei rugăciuni… Prin Chilii autorul se adresează tutror celor care, în încercările vieții, sunt luptați ori biruiți de duhul amarelor deznădejdi.” (Ieromonah Hristostom Iorgulescu- Mănăstirea Sfântul Nicolae-Sitaru). 

Invitați special: parintele Ioanichie- Ioan Petrică, preot duhovnic la Mănăstirea Sfântul Ilie de la Izvor- Bocșa, dr. Octavian Apahideanu, dr. Sabin Păuța, compozitor. Seara se va încheia cu un recital susținut de profesorii Liceului de Arte “Sabin Păuța”: Cristian Roșoagă- pian și Eduard Gentile Ailenei- contrabas. (mai mult…)

Presa cărăşană promovează ia şi brâul bănăţean.

Postat de în Anunțuri evenimente » 2 Comentarii

6 iun.

“Natura omului se cuprinde în suflet şi în trup” Paul Iorgovici

Joi, 12 iunie 2014 orele 16:00, în Centrul Civic al municipiului Reşiţa,  IA ROMÂNEASCĂ şi BRÂUL BĂNĂŢEAN- repere definitorii ale identităţii naţionale şi regionale- vor fi puse în valoare printr-un eveniment cultural puternic mediatizat de presa cărăşană.

Pornit anul trecut din iniţiativa a doi jurnalişti reşiţeni, soţii Paula şi Vasile Neamţu, evenimentul a fost unul de impact, promovarea iei româneşti câştigând adepte în randul reşiţencelor de toate vârstele, întreaga presă cărăşană mediatizând unul dintre reperele româneşti definitoriu peste TIMP. (mai mult…)

Pagina 1 din 212